Najveće iznenađenje u dosada odigranim utakmicama devetog kola T-Com 1.CFL napravila je Zeta , koja je na svojoj Trešnjici do nogu potukla favorizovani Rudar sa 4:1.

Potop Pljevljaka nije se mogao naslutiti nakon lošeg prvog poluvremena koje je završeno bez golova, ali je Zeta bila furiozna u uvodnih 25 minuta nastavka kada je sa četiri gola potopila nade Pljevljaka da mogu ponovo uhvatiti vrh tabele. Seriju golova otvorio je Božović nakon četiri minuta igre u nastavku, da bi 60. minutu Korać povećao prednost svog tima. Samo dva minuta kasnije pogodio je i Radulović, nakon čega je kapiten Golubovčana svojim drugim golom potpisao prvi poraz Rudara u šampinatu. Počasni gol za goste postigao je omladinski reprezentativac Mrdak u 82. minutu.

Petrovac je nastavio seriju sjajnih rezultata - tim Milorada Malovrazića savladao je Grbalj u gostima sa 3:0 u popeo se na treće mjesto na tabeli. Goste je do pobjede predvodio dvostruki strijelac Jovanović golovima u 31. minut i drugom minutu sudijske nadoknade, dok je potpuni poraz domaćina zaokružio Mikijelj, autogolom u 59. minutu.

Drugu pobjedu u nizu upisao je Dečić koji je pred svojom publikom u posljednjih deset minuta slomio otpor Lovćen sa 3:0. Goste je načeo Krnić u 80. minutu, da bi pobjedu tima iz Tuzi ovjerili Adžović u 87. i Milić u 90. minutu.

Berane je kod kuće remiziralo sa Sutjeskom, iako je tokom većeg dijela meča bilo bolji rival od Nikšićana. Domaćin je poveo u 18. minutu golom Zejnilovića iz penala koji je izborio Lalević, ali je Sutjeska uspjela da izjednači preko Nikolića koji se najbolje snašao pred golom Berana nakon centaršuta Krivokapića. Berane je uspjelo da postigne još jedna gol u finišu prvog poluvremena preko Lalevića, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Mladost je u lošoj fudbalskoj predstavi na Starom aerodromu savladala Bokelj, a gol odluke postigao je Savićević u 11. minutu utakmice.

Derbi devetog kola igra se sjutra na Gradskom stadionu pod Goricom, gdje lider Budućnost dočekuje aktuelnog šampiona Mogren. Utakmica počinje u 19 časova.


Rezultati

Zeta - Rudar 4:1
Božović 49', Korać 60', 72', Radulović 62' - Mrdak 82'

Mladost - Bokelj 1:0
Savićević 11'

Grbalj - Petrovac 0:3
Jovanović 31', 90+2', Mikielj 59' (ag)

Berane - Sutjeska 1:1
Zejnilović 18' (p) - Nikolić 35'

Dečić - Lovćen 3:0
Krnić 80', Adžović 87', Milić 90'

Nedjelja
Budućnost - Mogren (19,00)