Najveće iznenađenje u osmini finala Kupa Crne Gore napravio je Bokelj koji je u dva meča bio bolji od podgoričke Budućnosti ukupnim rezultatom 3:2. Lider crnogorskog šampionata je u revanšu slavio sa 2:0 golovima Đikanovića i Boškovića, što nije bilo dovoljno da se nadoknade tri gola minusa iz prvog meča u Kotoru.

Plasman među osam najboljih sa lakoćom su izborili prošlogodišnji finalisti Rudar i Mogren. Branilac trofeja je u gostima savladao Grbalj sa 3:1, golovima Ivice Jovanovića, Stojanovića iz penala i Rustemovića. Jedini pogodak za Grbalj postigao je Nikolić u finišu utakmice. Prvi meč završen je bez pobjednika - 1:1. Mogren je i u drugom meču sa Mornarom slavio sa 2:0, a strijelci za Budvane bili su Ratko Zec i Ranđelović.

U četvrtfinalu igraće i Zeta koja je na Trešnjici uspjela da nadoknadi dva gola minusa iz prvog meča. Domaćin je krenuo furiozno i već nakon tri minuta istopio prednost gostiju golovima Koraća i Kalačevića, ali je gol za plasman u naredni krug stigao tek u 90. minutu kada je pogodio Balša Božović.

Jedinstvo je ponovo bilo ubjedljivo protiv Arsenala - nakon pobjede od 3:0 pred svojom publikom, Bjelopoljci su deklasirali "tobdžije" i u gostima sa ubjedljivih 4:1.

Među osam najboljih plasirali su se Mladost, uprkos porazu od 4:3 protiv Bratstva u gostima (prvi meč Podgoričani su dobili sa 2:0) i Petrovac koji je u gostima slavio protiv Brskova sa 2:0 i pokazao da je remi bez golova prije dvije nedjelje bio samo loš dan.

Pored Budućnosti, Grblja i Sutjeske, osmina finala bila je kobna za još jednog prvoligaša - Lovćen je drugi put izgubio minimalnim rezultatom od Čelika (1:0), pa Nikšićani zasluženo idu dalje.

Rezultati
Budućnost - Bokelj 2:0 - uk.rez. 2:3
Grbalj – Rudar 1:3 - 2:4
Mornar - Mogren 0:2 - 0:4
Zeta – Sutjeska 3:0 - 3:2
Čelik – Lovćen 1:0 - 2:0
Brskovo – Perovac 0:2 - 0:2
Bratstvo – Mladost 4:3 - 4:5
Arsenal – Jedinstvo 1:4 - 1:7