Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od odgovarajuće selekcije Srbije sa 3:1. Naši dječaci, rođeni 1996. godine, su na svom prvom okupljanju platili ceh tremi i slabijoj fizičkoj pripremljenosti od vršnjaka iz Srbije koji su, predvođeni dvostrukim strijelcem Živkovićem, zasluženo slavili u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Naša selekcija je bila dostojan rival samo u prvom poluvremenu, kada su Cmiljanić, Kotorac i Rudović propustili dobre prilike da dovedu svoj tim u vođstvo. U periodu svoje najbolje igre, "sokoli" su primili prvi gol, nakon čega su gosti postigli još dva pogotka i stavili tačku na utakmicu. Počasni pogodak postigao je napadač Cmiljanić u 64. minutu iz penala koji je sam izborio.

- S obzirom da je ova selekcija napravljena na osnovu vizuelnog kontakta sa dvije selektivne utakmice odigrane u Podgorici, moram biti zadovoljan odnosom prema obavezama. Svaki poraz je neprijatan, tako je i ovog puta, ali nema puno razloga za nezadovoljstvo. Tek smo na početku, praktično se tek upoznajemo i biće vremena za napredak - rekao je selektor Sava Kovačević.

Naš selektor vjeruje da je utakmicu odlučila mnogo bolja fizička pripremljenost domaćina, koja je naročito došla do izražaja u drugom poluvremenu.

- Presudila je bolja fizička sprema domaćih igrača. Naši dječaci su fizički bili potpuno inferiorni u odnosu na protivnika, naročito kako se utakmica približavala kraju. Ipak, ponavljam, ovo je tek prva utakmica. Siguran sam da ćemo u revanšu znati da reagujemo i da neće biti treme koja nam je danas puno odmogla. Perspektive ima, ali mora mnogo da se radi - zaključio je Kovačević.

Za Crnu Goru utakmicu su počeli: Stijepović, Šebek, Grivić, Đ.Vukčević, Banović, Milošević, A.Vukčević, Kotorac, Rudović, Marković, Cmiljanić, a igrali su još: Ramović, Šuša, Radonjić, Kukuličić, Tepavčević, Vilotijević, Vujović, Hodžić, Kovačević.