Derbi susret osmog kola T-Com 1. CFL u kom su snage odmjerili Rudar i Budućnost završen je bez pobjednika, rezultatom 2:2. Rudar je bio na korak od pobjede u derbiju, ali je Golubović u prvom minutu sudijske nadoknade anulirao prednost domaćina i sačuvao lidersku poziciju svom timu.

Budućnost je  i dalje neporažena, sa sedam pobjeda i remijem i zauzima prvo mjesto na tabeli sa dva boda više od današnjeg rivala, koji je upisao šest pobjeda i dva remija.

Prvo poluvrijeme meča pod Golubinjom donijlo je veliki broj prilika i po jedan pogodak na obije strane. Domaćin je nakon 11. minuta došao do prednosti – odličan prodor po lijevoj strani i centaršut Miroja Jovanovića udarcem glavom u pogodak je pretvorio Nenad Stojanović.

Budućnost je nakon vodećeg gola Pljevljaka konsolidovala redove, zaigrala organizovanije na sredini terena što je dalo rezultat nakon pola časa igre. Orahovac je ubacio loptu u središte kaznenog prostora gdje je sačekao Admir Adrović i rutinski poslao iza leđa Mijatovića.

Nastavak je donio gotovo istovjetan scenario – oba rivala stvarala su prilike, a prvi do gola su ponovo stigli igrači Rudara. Prednost domaćinu  vratio je Igor Ivanović, udarcem glavom nakon ubacivanja Jovanovića.

Budućnost je u samom finišu zaigrala potpuno ofanzivno, Radulović je u igru uveo dva nova napadača umjesto veziste i odbrambenog igrača i krenuo u totalnu ofanzivu. Rezultat je stigao u poslednjem minutu reuglarnog toka – Radonjić je topovski šutirao sa 20-tak metra, lopta je pogodila prečku i odbila se do Golubovića koji je glavom smjestio u mrežu.

Rezultati
Rudar – Budućnost 2:2
Stojanović 11', Ivanović 67' – Adorivć 31', Golubović 90'
Subota
Bokelj – Dečič 1:3
Sutjeska – Zeta 0:1
Mogren – Grbalj 0:1
Lovćen – Berane 1:1
Petrovac – Mladost 0:0