Rudar je u gostima savladao Grbalj i makar na nekoliko sati preuzeo čelo tabele T-Com 1.CFL

od Budućnosti, koja večeras dočekuje Sutjesku. Aktuelni šampion je nastavio da posrće - Mogren i Mladost su podijelili bodove u Podgorici, pa sada Budvani za liderom zaostaju čak pet bodova.

Rudar je u Radanovićima savladao Grbalj zahvaljujući golu Ivanović, koji je u desetom minutu kaznio neodlučnost protivničke odbrane. Domaćin je do gola imao inicijativu i pogođenu prečku, ali do kraja uprkos inicjativi nije uspio da pronađe put do mreže Pljevljaka koji su, makar na nekoliko sati, preuzeli čelo tabele.

Mogren je protiv Mladosti upisao drugi uzastopni remi u šampionatu, pa nakon sedam odigranih kola ima pet bodova zaostatka za vodećim Rudarom. Gosti su odlično počeli meč na Starom aerodromu i vodili od 15. minuta golom Gluščevića (na asistenciju Đorđevića), ali su Podgoričani odgovorili golom Merdovića iz penala u 53. minutu, nakon što je Simović srušio Rašovića. Mogren je do kraja imao veliku inicijativu, ali je golman domaćih Marčelja bio na visini zadatka. Gluščević je, dva minuta prije kraja meča, imao veliku priliku da donese pobjedu svom timu, ali je umjesto mreže pogodio okvir gola.

Zeta je bez većih problema savladala Lovćen pred svojim navijačima, a posao im je značajno olakšao Ćetković koji je nespretnom reakcijom pred svojim golom poklonio domaćinu prednost u 18. minutu. Desetak minuta kasnije Vujović je u svom šesnaestercu srušio Došljaka, a sa bijele tačke pogodio je Korać. Prvi strijelac Golubovčana nije pogriješio ni u drugom pokušaju sa bijele tačke, u 62. minutu nakon novog penala koji je izborio Došljak. Za razliku od Koraća, Pejaković nije iskoristio najstrožu kaznu, pošto se golman Iavnović sjajnom odbranom iskupio za napravljeni prekršaj. Lovćen je meč završio sa deset igrača, pošto je Vujović u 57. minutu dobio drugi žuti karton.

Berane je savladalo Dečić sa dva gola Marka Lalevića i upisalo prvu prvenstvenu pobjedu pred svojim navijačima ove sezone. Sjajni napadač Beranaca prvo je u 17. minutu postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, da bi u 31. minutu stavio tačku na utakmicu prekrasnim pogotkom sa ivice šesnaesterca.

Petrovac je u drugom poluvremenu slomio otpor Bokelja i zasluženo slavio sa 2:0. Domaći su poveli u prvom minutu nastavka preko Zvicera, da bi sve nade gostiju da mogu do boda ugasio Vujačić u 62. minutu.

Posljednja utakmica kola igra se u 19 časova na Gradskom stadionu u Podgorici gdje Budućnost dočekuje Sutjesku.


Rezultati

Petrovac - Bokelj 2:0
Zvicer 46', Vujačić 61'

Mladost - Mogren 1:1
Merdović 53' (p) - Gluščević 15'

Grbalj - Rudar 0:1
Ivanović 10'

Zeta - Lovćen 3:0
Ćetković 18' (ag), Korać 29' (p), 62' (p)

Berane - Dečić 2:0
Lalević 17', 31'

Budućnost - Sutjeska (19.00)