Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je bez golova sa odgovarajućom selekcijom Belgije u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u luksemburškom gradiću Bertriks. U prvom duelu dva rivala, odigranom prije dva dana, Belgija je slavila sa 2:0.

- Jako sam zadovoljan onim što sam danas video. Ritam utakmice bio je žestok, kao da je riječ o seniorima, a ne dječacima koji tek treba da igraju prave utakmice. Osim na fizičkom, igrači su položili test i na psihološkom planu jer su pokazali da mogu da se uzdignu samo dva dana nakon poraza i budu ravnopravni sa favorizovanim protivnikom – rekao je nakon utakmice naš selektor Sava Kovačević.

Utakmica je odigrana u žestokom ritmu, oba tima su igrala veoma disciplinovano, pa je viđeno mnogo manje šansi nego dva dana ranije. Oba tima su imala svoje šanse, a bolje prilike je stvorila naša selekcija, prvo preko Kosovića koji nije uspio da kazni grešku golmana Pirara, a zatim i preko Jankovića koji je bio zamalo neprecizan. Belgija je svoju najbolju šansu propustila u finišu utakmice kada je udarac Origija na gol-crti zaustavio Milović.

- I u ovom meču bili smo više nego ravnopravan protivnik odličnoj selekciji Belgije. Potvrdilo se ono što smo ranije govorili, da su ove utakmice bile idealna proba pred kvalifikacioni turnir. S obzirom da je ovo bila posljednja šansa da isprobamo neke nove ideje, uigravali smo ekipu sa Milovićem na štoperu i Šarkićem na lijevom beku što se pokazalo kao pun pogodak – rekao je Kovačević.

Naša selekcija će narednog mjeseca biti domaćin kvalifikacionog turnira na kojem će učestvovati Španija, Poljska i Malta.



Belgija – Crna Gora 0:0

Bertriks – Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Sudija: De Marnef (Belgija).

Žuti kartoni
Žabi -  Belgija
Šarkić, Nedović – Crna Gora

Belgija: Pirar, Losinjo (Van den Atkerven), Pake (Mert), Debra, Dendonker, Serve, Hendriks, Jagan (Dierckx), Žabi (Origi), Salumu (Fiore), Rejmeker.

Crna Gora: Korić, Kaluđerović, Baošić, Milović, Šarkić, Jovanović, Nedović (Čađenović), Kosović (Prančić), Janković (Ćosić), Boljević (Grbović), Cmiljanić (Lalošević).