Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom odmjeravanju snaga sa selekcijom Belgije rezulatom 2:0. Belgijanci su na svom terenu slomili otpor „sokolića“ tek u drugom poluvremenu, nakon što je naša selekcija u prvom dijelu bila više nego ravnopravan protivnik.

Uprkos negativnom rezultatu, selektor Kovačević može biti zadovoljan jer su njegovi izabranici ostavili odličan utisak u prvom od dva prijateljska meča sa vršnjacima iz Belgije.

U utakmici visokog ritma, Belgijanci su iskoristili dvije šanse, dok je našim kadetima u nekoliko situacija nedostajalo koncentracije, pa je mreža protivnika ostala netaknuta. Belgijanci su mogli i do ubjedljivije pobjede, ali je Kordić odbranio udarac Pakea sa bijele tačke nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca u 42. minutu.

Samo četiri minta kasnije, Belgijanci su došli do prednosti – neodlučnu reakciju naše odbrane iskoristio je Derek. Mladi napadač zaobišao je Kordića i rutinski pogodio metu. Pobjednik meča definitivno je odlučen u 58. minutu kada je Da Silva iskoristio odličan centaršut i udarcem glavom matirao našeg golmana.

Nakon prvog meča selektor Kovačević istakao je da rezultat nije realan dešavanja na terenu.

-  Sjajna provjera u pravom trenutku protiv izuzetno jakog protivnika.Kada se sve sabere, rezultat nije realan pokazatelj dešavanja na terenu. Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom u kojem smo dominirali i konstantno stvarali šanse. Na startu drugog dijela nakon taktičke greške i neodlučnosti odbrane i golmana, nakon bezazlene situacije primili smo gol. Nakon toga imali smo dvije dobre prilike koje nije iskoristio Lalošević, što je domaćin kaznio pogotkom nakon kornera. U drugom meču ukazaćemo priliku svim igračima kao bi se u još jednoj jakoj utakmici uvjerili u njihovu trenutnu formu, rekao je Kovačević.

Drugi meč današnjih rivala na programu je u četvrtak sa početkom u 15.30 časova.



Belgija – Crna Gora 2:0

Eten – Gradski stadion.
Gledalaca: 150.

Strjelci
Derek 46', Da Silva 58'

Žuti kartoni
Fiore, Loćino – Belgija
Baošić – Crna Gora

Belgija: Verhejen, Van der Akerveken (Debra), Fiore, Galvez, Lopez, Gerkens, Origi (Loćino), Da Silva (Salumu), Pake, Derek, Rivituso (Jagan), Jadi.
Crna Gora: Korić, Bošković, Baošić, Šarkić, Grbović, Jovanović (Cmiljanić), Nedović (Čađenović), Janković (Ćosić), Kosović, Boljević, Lalošević.