Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je reprezentaciju Velsa u Podgorici sa 3:1 u prvoj utakmici pred svojim navijačima u ovom kvalifikacionom ciklusu. "Sokoli" su se tako popeli na drugo mjesto treće grupe sa bodom zaostatka u odnosu na Jermeniju, koja je ranije danas remizirala u gostima sa češkom - 1:1.

Prvo poluvrijeme pod Goricom nije donijelo velika uzbuđenja - domaćin je imao više prilika, uglavnom nakon prodora Vešovića po desnoj strani, ali bez prave završnice, pa je najbliži golu bio Kajević koji je sa 25 metara bio zamalo neprecizan. I Velšani su imali svoje prilike, najbolju nakon greške Savića, ali je golman Velimirović bio siguran.

Prvu pravu priliku Crna Gora je imala u 53. minutu kada je Kajević izbacio Nikolića samog pred gol protivnika, ali je Maksvel uspio da zatvori ugao i spasi pogodak. Već u narednom napadu Bogdanović je odlično tukao sa 20-ak metara, ali je golman Velšana ponovo bio na pravom mjestu.

Umjesto da povedu, "sokoli" su primili gol - Bredšou je pobjegao našoj odbrani u 55. minutu i sa desetak metara matirao nemoćnog Velimirovića. Naša selekcija je tek tada pokazala sav napadački potencijal, pa su golmanu "zmajeva" prijetili prvo Nikolić, a potom i Mugoša. Izjednačenje je stiglo deset minuta kasnije kada je Kajević odlično uposlio Golubovića koji je još jednom potvrdio sjajan osjećaj za gol.



Ni Velšani, međutim, nisu nijemo posmatrali napade našeg tima, pa je Bredšou sjajnim udarcem sa više od 20 metara pogodio prečku našeg gola. Ipak, individualni kvaletet domaćina na kraju je odnio prevagu u ovom meču - u 77. minutu Mugoša je iskoristio dubinsku loptu Lončara da uđe u šesnaesterac, da bi potom "slomio" svog čuvara i plasirao loptu u mrežu nemoćnog Maksvela.

Tačku na meč stavio je neumorni kapiten naše selekcije Stefan Nikolić koji je moćnim udarcem uz pomoć stative matirao protivničkog golmana za veliko slavlje svog tima.

Crna Gora će ponovo igrati sa Velsom narednog mjeseca, kada će "zmajevi" u Reksamu pokušati da se revanširaju za poraz iz Podgorice.



Crna Gora - Vels 3:1 (0:0)

Podgorica - Gradski stadion.
Gledalaca: 3.000.

Sudija: Alan Mario Sant (Malta).

Strijelci
0:1 - Bredšou 55'
1:1 - Golubović 65'
2:1 - Mugoša 77'
3:1 - Nikolić 88'

Žuti kartoni
Vešović, Golubović, Vukčević - Crna Gora

Crna Gora: Velimirović, Golubović, Balić (od 46. Radunović), Tomašević, Savić, Kajević, Vukčević, Bogdanović (od 69. Lončar), Vešović, Nikolić, Đorđević (od 46. Mugoša).

Vels: Maksvel, Frimen, Ričards, Lukas, Alfej, Braun, Vilijams (od 62. Tejlor), Hjuit (od 74. Meades), Bredšou, Dobl, Bodin (od 71. Čembrlen).