Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa vršnjacima iz Mađarske u posljednjem kolu memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić", rezultatom 2:2.

Naši omladinci briljirali su u prom poluvremenu, otišli na odmor sa dva gola prednosti, ali su uporni Mađari iskoristili pad u igri Miljenovićeve čete na startu drugog dijela i došli do izjednačenja. U finišu susreta, "sokolići" su mogli do novog pogotka, ali lopta nije htjela u mrežu. 

Izabranici Aleksandra Miljenovića sjajno su otvorili meč i već nakon četiri minuta igre došli do prednosti. Odlično ubacivanje Pepića sa lijeve strane u pogodak je pretvorio vezista Marko Bakić. Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji našeg tima, koja je krunisana drugim pogotkom, tri minuta prije odlaska na odmor. Pepić je još jednom uputio sjajan centaršut, a na pravom mjestu našao se Zarubica. 

Nastavak susreta, pogotovo prvih 20. minuta, donio je pad u igri "sokolića" koji su Mađari uspjeli da iskoriste. Prvo je Pekar pogodio metu direktno iz slobodnog udarca u 66. minutu, da bi samo tri munuta kasnije Žolga materijalizovao kontru i poravnao rezultat.

Nakon izjednačenja, krenula je ofanziva Miljenovićevih izabranika iz koje su izašle tri velike prilike. Kalačević nije uspio u dva navrata da realizuje izgledne prilike, dok je udarac Kalezića u 90. minutu kranjim naporom u korner odbrio Dambo.

Selektro Miljenovič istakao je nakon meča da je ostvaren glavni cilj pred početak turnira, a to je uigravanje ekipe za kvalifikacioni tunir.

- Prvije svega, sve čestitke igračima koji su odifrali tri veoma teške utakmice u četiri dana, sa veoma jakim protivnicima po izuzetno teškom vremenu za igru. U prvom poluvremenu današnjeg meča viđena je dominacija našeg tima koja je krunisana sa dva lijepa gola. U nastavku, pogotovo u prvih 20. minuta, dozvolili smo protivniku da prezume inicijativu i da dođe do izjednačenja. U samom finišu smo mogli i do pobjede, ali nismo uspjeli da iskoristimo nekoliko šansi, od kojih su najbolje propustili Kalačević i Kalezić. Sve u svemu, zadovoljan sam kompletnim turnirom, iako smo mogli postići koji gol više i upisati još jednu pobjedu. Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali pred polazak a to je uigravanje ekipe za kvalifikacioni turnir, rekao je Miljenović.    

Prvo mjesto na turniru osvojila je selekcija Srbije, drugo mjesto pripalo je Mađarima, treće našoj reprezentaciji, dok je Ukrajina zauzela četvrtu poziciju. 

Rezultati po kolima

1. KOLO
2. KOLO 3. KOLO
Crna Gora - Ukrajina 3:2 Srbija - Crna Gora  3:1 Crna Gora - Mađarska 2:2
Srbija - Mađarska 2:0 Mađarska - Ukrajina 2:0 Srbija - Ukrajina

Tabela

1. Srbija 3 2 0 0 5:1 6
2. Mađarska 3 1 1 1 4:4 4
3. CRNA GORA 3 1 1 1 6:7 4
4. Ukrajina 3 0 0 2 2:5 0




Crna Gora - Mađarska

Subotica - Spartak Zlatibor voda.
Gledalaca: 200-

Sudija: Gogić Miodrag (Srbija).

Strijelci
Bakić 4'. Zarubica 42' - Pekar 66', Žolga 69'

Žuti kartoni
Zarubica - Crna Gora 

Crna Gora: Bakrač, Kaluđerović (Kalačević), Milošević, Raičković, Božović, Kopitović, Pepić (Pavićević), Vukčević (Mustur), Kalezić, Bakić (Šahman), Zarubica (Mrdak).

Mađarska: Dambo, Kozma, Paku, F.Tot, Patlaroš, Nehez (Pekar), B.Tot (Holman), Tar, Pavlički (Lang), Vesei (Žolga), Pal.