Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom meču na memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ u odmjeravanju snaga sa selekcijom Srbije, rezultatom 3:1.

„Sokolići“ su odigrali još jedan dobar meč, bili ravnopravni u duelu sa izuzetno jakim rivalom, ali su iscrpljenost i pad koncentracije u finišu meča uslovili konačan ishod susreta.

Prvo poluvrijeme susreta pripalo je domaćoj selekciji, koja je imala veći posjed lopte i više gol prilika. Iskoristili su samo jednu – u 26. minutu Marković je zatresao mrežu našeg gola. Miljenovićeva četa izjednačila je preko Gardaševića u 38. minutu iz gotovo jedinog udarca u na gol protivnika u prvom poluvremenu susreta.

Nastavak meča donio je mnogo bolju igru naše selekcije, koju su obilježile tri velike prilike pred golom Srbije. Šansu da preokrenu rezultat u našu korist propustili su Marko Vukčević i Marko Bakić – vezni igrači naše selekcije našli su se sami pred golmanom protivnika ali nisu uspjeli da pronađu put do mreže, dok je Sava Gardašević iz izgledne prilike pogodio prečku.

Finiš meča pripao je „orlovima“ koji su u iskoristili iscrpljenost i pad koncentracije naših omladinaca i dva puta pogodili metu. Dragićević je udarcem glavom nakon kornera u 77. minutu vratio prednost na stranu domaćina, da bi Mulćan u posljednjem minutu regularnog toka nakon kontre postavio konačan rezultat susreta.

Selektor Miljenović smatra da su iscrpljlenosti i pad koncentracije u finišu meča omogućili protivniku da upiše pobjedu.

- Nakon veoma iscrpljujućeg jučerašnjeg meča sa Ukrajinom znali smo da će biti teško parirati izuzetno jakom protivniku na visokom nivou. Srbija je imala posjed u prvom poluvremenu, postigli su pogodak ali smo do odmora uspjeli da izjednačimo. Odlično smo počeli drugo poluvreijeme, imali tri povoljne prilike koje nisu iskoristili Vukčević, Bakić i Gardašević. Finiš je obilježio pad koncentracije u igri našeg tima, pa su Srbi nakon jednog prekida došli do prednosti a u posljednjem minutu iz kontranapada i do trećeg pogotka. Ostaje nam još jedan meč na turniru u kom ćemo za protivnika imati Mađarsku. Imaćemo dan odmora koji ćemo iskoristiti da se odmorimo i pripremimo za još jednu zahtjevnu utakmicu u kojoj idemo na pobjedu, rekao je Miljenović.

Nastup na memorijalu „Stevan Vilotić“ naši omladinci završiće u ponedjeljak, 05. septembra odmjeravanjem snaga sa Mađarskom.



Srbija - Crna Gora 3:1

Backa Topola – Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Sudija: Vlado Glođović (Srbija)

Strijelci
Marković 26', Dragićević 77', Mulćan 90' -  Gardašević 38'

Žuti kartoni
Ninković, Aksentijević, Spajić - Srbija

Srbija: Pajović, Nastić (Rudić), Mijajlović, Poletanović, Spajić, Dragićević (Đorđević), Aksentijević, Radoja, Nikolić (Meleg), Ninković (Mulćan), Marković.
CG: Petković, Božović (Kopitović), Ćuković, Šahman, Kalezić (Tabaš), Pepić (Zarubica), Kalačević (Milošević), Bakić, Gardašević (Mrdak).