GLAVNI SUDIJA UTAKMICE U PODGORICI BIĆE MARTIN ETKINSON

Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) odlučila je da kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Crne Gore i Italije sudi četvorka iz Engleske.

Pištaljka povjerena je sudiji iz Lidsa Martinu Etkinsonu, koji je zvanje FIFA sudije stekao 2006. godine. Etkinsonu će pomagati zemljaci Piter Kirkap i Filip Šarp, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Stiven Tejner. Posmatrač suđenja biće Španac Huan Antonio Marin Fernandez.

Etkins je karijeru počeo sa 16 godina, a već sa 17 se našao na listi pomoćnika Engleske fudbalske asocijacije. Zastavicu je zamijenio pištaljkom 2002. godine i već sljedeće godine ulazi na nacionalnu listu sudija. Prvi meč u Premijer ligi sudio je u aprilu 2005, a već sljedećeg ljeta dijelio je pravdu i u superkupu Engleske, popularnom „Komjuniti šildu“ između Liverpula i Čelzija.

Delegat utakmice u Podgorici biće Norvežanin Trigve Borno, dok će oficir za bezbjednost biti Škotlanđanin Vilijam Mekdugal.

Utakmica između „sokola“ i aktuelnog svjetskog šampiona igra se 28. marta na Gradskom stadionu pod Goricom, sa početkom u 20.45 časova.