Dan nakon šestog meča reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2012. godine sa selekcijom Velsa, u kojoj su „sokoli“ doživjeli prvo poraz, selektor Zlatko Kranjčar na koferenciji za novinare još jednom je istakao da je zadovoljan dijelom prikazane igre u Kardifu.



- U utamicama kao što je bila ova u Kardifu, za koje se pripremaš da ih dobiješ, koje su važne a dogodi se da rival povede sa dva gola, lako se može doživjeti težak poraz. Ipak, nismo to dozvolili, tražilo smo izjednačenje i u pojedinim momentima smo bili veoma blizu. Da smo imali malo sreće mogli smo do boda, ali nismo uspjeli u tome. Zadovoljan sam onim što su igrači pokazali u prvih pola sata meča i u posljednjih 25. minuta. To me čini optimistom po pitanju ishoda posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama, u kojima sa i odlučujemo. Vidjećemo rezultate utakmica koje se igraju u utorak. Ne zavisimo od njih, ali nam svakako mogu olakšati posao u posljednja dva kola, rekao je Kranjčar.

Poraz je sastavni dio igre, ali je prema selektoru došao kada se najmanje očekivao.

- Morali smo očekivati poraz jer je i to sastavni dio igre. Nismo očekivali da budemo poraženi, daleko od toga. Planirali smo mirniju završnicu kvalifikacija i šteta što je došlo do ovog poraza. Ipak, smatram da je situacija i dalje pozitivna.

Kranjčar je još jednom izrazio uvjerenje da „sokoli“ u punom sastavu mogu do pozitivnog rezultata u meču sa Engleskom.

- Imamo pravo da se nadamo pozitivnom ishodu duela sa Engleskom ako budemo u kompletnom sastavu. Isto važi i za duel sa Švajcarcima. Ukoliko Švajcarska dođe u poziciju da u zadnjem meču riješava sudbinu biće veoma ranjiva a mi ćemo znati to da iskoristimo, zaključio je Kranjčar.