Reprezentacija Crne Gore večeras je trenirala na predivnom Gradskom stadionu u Kardifu , novoizgrađenoj sportskoj areni namijenjenoj fudbalskim i ragbi utakmicama.

Igrač o kojem se posljednjih dana najviše govorilo, povrijeđeni Miodrag Džudović večeras je prvi put trenirao sa ekipom i stavio se na raspolaganje selektoru Zlatku Kranjčaru koji će, međutim, tek sjutra donijeti odluku da li će mu ukazati povjerenje.

Selektor je uoči treninga odgovarao na pitanja malobrojnih britanskih novinara koji očigledno Crnu Goru vide kao favorita u sjutrašnjoj utakmici.

- Ovo je za nas velika šansa, koju moramo iskoristiti. Mi smo se svojim kvalitetom i igrama doveli u sjajnu poziciju, da se u finišu kvalifikacija borimo za prvo mjesto. Zato smo sjutra pod određenim pritiskom, ali ja poznajem kvalitete naših igrača i vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat koji priželjkujemo - rekao je naš selektor.

Kranjčar je priznao da je iznenađen kako njegov naredni protivnik nije osvojio ni bod u dosadašnjem toku kvalifikacija.

- Njihovi rezultati su iznenađenje za mene, ali i za sve ekipe u našoj grupi. Znamo da nas sjutra očekuje opasna i kvalitetna ekipa, koja će dati sve od sebe da se u jednom od posljednjih mečeva pred svojim navijačima iskupi za niz loših rezultata koje je do sada ostvarila. Ipak, mi imamo kvalitet, kao individualni, tako i timski, koji bi trebao da prelomi meč u našu korist - rekao je Kranjčar.

Pored delegacije i novinara, standardnih pratilaca "sokola", na posljednjem treningu pred utakmicu sa Velsom naša selekcija je dobila podršku i štićenika doma za nezbrinutu djecu u Bijeloj. Dva dječaka Danilo Korać i Bojan Šoškić, i djevojčica Valentina Salihi posmatrali su čitav trening našeg tima nakon čega su se slikali i razgovarali sa svojim idolima.



- Mi smo ovdje u organizaciji Fudbalskog saveza Velsa. Naime, navijači Velsa su u septembru prošle godine bili u posjeti našem domu i tada su obećali da će pozvati troje naše djece u goste kada se bude igrala uzvratna utakmica. Obećanje su ispunili, naravno i zaslugom Fudbalskog saveza Crne Gore i eto nas u Velsu. Mogu reći da su Velšani izvrsni domaćini i da nam je večeras bilo naročito lijepo na treningu. Nadam se da ćemo i mi reprezentaciji donijeti sreću i da ćemo se sjutra zajedno radovati - rekla je direktorka doma Slavica Ilić.

Utakmica Vels - Crna Gora igra se u petak na Gradskom stadionu u Kardifu, sa početkom u 19.45 časova po lokalnom vremenu (20.45 po centralno-evropskom).