Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Zlatko Krnajčar održao je konferenciju za novinare pred polazak za Vels, gdje će naša selekcija sjutra odigrati šesti meč u kvalifikacijama za EURO 2012.



Uoči samog polaska reprezentacije za Kardif, Kranjčar je izrazio uvjerenje da će hrabri „sokoli“ imati još jedno uspješno gostovanje na Ostrvu.

- Zadovoljan sam tokom priprema, igrači su pokazali da imaju motivaciju i koncentraciju, kao i da su svjesni koliko znači naredni meč. Svjesni su da bi pobjeda omogućila da u posljednja dva meča napravimo finalni korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvu. Šteta što Baša neće moći da nam pomogne… Džudović se oporavlja i nadamo se da će biti spreman da zaigra. Ukoliko i on ne bude mogao da nastupi, nedostajaće čitava odbrana koja je iznijela teret u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Ipak, vjerujem da će igrači koji nastupe uspjeti da nadoknade njihovo odsustvo. U slučaju da ne ostvarimo rezultat koji priželjkujemo, i dalje ćemo u mislima imati činjenicu da smo u igri za odlazaku Poljsku i Ukrajinu, rekao je Kranjčar.

Uspostavljanje sopstvenog ritma i dobra pas igra, po Kranjčaru su ključ uspjeha u Kardifu.

- Pokušaćemo da diktiramo ritam i da kroz dobru pas igru dođemo do viška u napadu i prilike da savladamo protivnika. Možemo da budemo ubojiti u napadu jer imamo kvalitet i sprinterske sposobnosti Vučinića, Jovetića, Vukčevića i Đalovića, kazao je selektor „A“ reprezentacije.

Duel sa Velsom igra se u petak, 02. septembra na stadionu Kardif sitija u Kradifu, sa početkom u 20.45 časova.