Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su sinoć posljedjni trening uoči puta za Kardif , gdje ih u petak očekuje kvalifikaciona utakmica sa Velsom.

Individualno je radio samo Miodrag Džudović koji je i dalje u tretmanu oporavka i čiji je nastup u Velsu i dalje pod velikim znakom pitanja. Dok je selektor Zlatko Kranjčar uigravao varijante za utakmicu sa "zmajevima". Na večerašnjem treningu se već nazire postava koja će početi utakmicu, koja će, kako trenutno stvari stoje biti sljedeća - na golu će biti Božović, u odbrani Balić, Batak, Savić i Zverotić, u veznom redu Drinčić, Peković, Vukčević i Jovetić, dok će napad predvoditi Vučinić i Đalović.

- Osjećam se sve bolje. Na žalost nemamo Bašu, a Džudović je još uvijek neizvjestan. To je veliki hendikep za nas. Međutim, treniramo dobro, znamo šta se očekuje od nas, svjesni smo svega. Ja se nadam da ćemo odigrati kako treba i da ćemo upisati tri boda. Što bi za nas bilo od velikog značaja. Mi smo uvijek igrali ofanzivno, tako ćemo i sad. Ova utakmica odlučuje dosta ali nije najbitnija, jer imamo još dvije nakon nje. Ipak, sa ova tri boda u nastavku bi sve bilo lakše - kaže Jovetić.

Stevan se osvrnuo i na Englesku, najvećeg rivala Crne Gore za prvo mjesto u grupi.

- Neće im biti lako, ali mene brine Runi, koji se vraća u pravu formu - počeo je da pogađa. Ali najvažnije je da gledamo samo sebe i da se okrenemo duelu sa Velsom. Iznenađujuće je to što nemaju bodova, jer se radi o veoma dobroj selekciji, koja ima 5-6 odličnih igrača. Oni su rasterećeni za razliku od nas. Možda će se oni više čuvati za Engleze, jer je poznato njihovo rivalstvo, ali to ne smije da nas opušti. Moramo da pružimo maksimum i da mislimo samo na pobjedu - rekao je naš napadač.

Iako svi očekuju da se raspucaju naši napadači, Stevan bi potpisao novu minimalnu pobjedu.

- U kvalifikacijama je dosta teško igrati. Sve selekcije idu na to da prije svega sačuvaju svoj gol. Ja se nadam da ćemo biti na visini zadatka. Prvi put u kvalifikacijama igramo ja, Mirko i Simon, nadam se da će početi i Đalović, to je dosta ofanzivno, i vjerujem da možemo dati gol više - kaže naš napadač.

Ako je suditi po posljednjem treningu, lijevu stranu naše odbrane držaće mladi Saša Balić, koji je vatreno krštenje u startnoj postavi imao u Skadru protiv Albanije.

- Ne znam da li ću igrati, ali ako počnem daću sve od sebe da opravdam povrejenje. Bio sam starter protiv Albanije, ali ovo su kvalifikacije, maltene druga dimenzija. Imam tremu, ali ona će sigurno nestati par minuta nakon što utakmica počne - rekao je Balić.

Naša reprezentacija će sjutra u 10 časova odletjeti za Kardif, gdje će na Gradskom stadionu odraditi trening u 21 čas po našem vremenu. Kvalifikaciona utakmica Vels - Crna Gora igra se u petak, sa početkom u 20.45 časova.