Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na Starom aerodromu drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa Velsom.

Svi igrači su trenirali punim intenzitetom pod nadzorom selektora Zlatka Kranjčara, izuzev Miodraga Džudovića koji je individualno trenirao sa pomoćnim trenerom Ali Rezom Marzbanom.

U medicinskom timu "sokola" vlada umjereni optimizam po pitanju oporavka stamenog štopera, iako je njegov nastup u Kardifu i dalje pod velikim znakom pitanja.

- Urađeni su pregledi i magnetna rezonanca i nađeno je istegnuće mišića natkoljenice. Nalazi se u programu tretmana za tu vrstu povrede i ima individualne treninge. U zavisnosti od toga kako se bude osjećao u naredna dva dana imaćemo konačan stav da li može da nastupi na utakmici sa Velsom. Nema više bolove i osjeća se dobro, a testovi opterećenja reći će da li može da igra. Oporavlja se brzo i postoji realan optimizam da će biti spreman za utakmicu - rekao je ljekar naše selekcije Dr Ilija Ašanin nakon večerašnjeg treninga.

Nakon više od devet mjeseci pauze, Dejan Damjanović se vraća u nacionalni tim da pojača već žestoku konkurenciju u napadu "sokola".

- Napokon sam ponovo ovdje. Imao sam dosta problema jer se raspored reprezentativnih aktivnosti u Aziji ne poklapa sa evropskim kalendarom. To mi je pravilo dosta problema sa klubom. Sada kada sam riješio neke privatne i poslovne stvari i više ne dovodim u pitanje dolazak u reprezentaciju. Nadam se da ćemo se od sada gledati češće. Pratio sam meč protiv Bugarske. Mogli smo tu da zabilježimo bolji rezultat, da olakšamo posao u posljednje tri utakmice, da se malo oslobodimo pritiska. Svi vjerujemo u trijumf protiv Velsa, iako imamo malo pehova što se tiče defanzive. Ovaj sastav imam kvalitet da tamo napravi dobar rezultat. Svi napadači su izuzetno raspoloženi. Važno je da se Jovetić vratio, o Mirku je suvišno govoriti. Napašćemo ih, i mislim da možemo da postignemo gol više od Velšana. Ne treba da se osvrćemo na druge rezultate, samo da gledamo u svoje dvorište i da odradimo ono što je do nas - kaže napadač Seula, koji juri rekord K-lige po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Problemi sa povredama i suspenzijama naših ključnih defanzivaca, promovisali su štopera Mančester sitija Stefana Savića u jednu od glavnih uzdanica naše selekcije na gostovanju "zmajevima". Mladi štoper smatra da je meč u Kardifu ključ za plasman Crne Gore na Evropsko prvenstvo.

- Pobjedom u ovom meču bili bi na korak od šampionata Starog kontinenta. Maksimalno se pripremamo za tu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni da napravimo dobar rezultat. Očekujem tešku utakmicu, a i veliki je hendikep neigranje Marka Baše i Sava Pavićevića. Nijesam još razgovarao sa selektorom na kojoj poziciji ću da zaigram, ali važno je da će svi igrači sigurno dati maksimum, bilo ko da zaigra. Tu smo svi da damo maksimum za ekipu. Nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi, a ako ne trijumfu onda remiju. U krajnjem slučaju, ni on ne bi bio loš, jer bi i dalje bili u igri za najbolji plasman - rekao je Savić.

Naša selekcija će sjutra u 19.30 časova odraditi posljednji trening uoči puta u Vels, koji je zakazan za četvrtak ujutru.