"A" reprezentacija Crne Gore odradila je večeras prvi trening u svojoj bazi na Starom aerodrom i tako zvanično otpočela pripreme za utakmicu sa Velsom.

Na treningu nije bilo povrijeđenog Marka Baše, koji definitivno neće biti u kombinaciji za meč u Kardifu, kao ni Nikole Drinčića, čiji se dolazak očekuje kasno večeras.

Kapiten Spartaka iz Naljčika Miodrag Džudović, koji je takođe zaradio povredu na utakmici svog kluba, danas je samo trčao i njegov nastup je pod znakom pitanja. Da li će visoki štoper biti spreman za utakmicu sa Velsom znaće se tek nakon što stignu nalazi sa magnetne rezonance.

Uprkos već standardnim problemima sa povredama, samopouzdanje naših igrača nije poljuljano. Milan Jovanović, koji se vraća u tim nakon operacije i dugog oporavka, vjeruje da će "sokoli" u Velsu potvrdi kvalitet uprkos svim problemima.

- Pored Baše i Pavićevića, pod znakom pitanja je i nastup Džudovića, a i ja sam još uvijek rovit poslije operacije. To znači da je kompletna odbrana sa početka kvalifikacija je van stroja. Međutim, smatram da ima dovoljno igrača u kadru da odrade taj zadatak kako treba. Što se tiče Velsa, čuo sam da se neće igrati na Milenijumu, već na manjem stadionu, kako bi ga popunili do kraja zbog atmosfere. Mislim da su oni u sličnoj poziciji kao i mi u prošlim kvalifikacijama, kada smo željeli pobjedu pred svojim navijačima protiv Gruzije. Smatram da je protivnik pod većim pritiskom i da bi trebalo to da iskoristimo. Iskusniji smo, odrasli smo kao reprezentacija, imamo jasan cilj pred sobom i vjerujem da ćemo uspjeti da iskoristimo njihova slabe tačke. Malo je nezahvalno praviti kalkulacije, toj utakmici treba prići kao i svakoj do sada. Ne treba da idemo tamo sa ciljem da ne primimo gol, već treba nametnuti našu igru i ići na pobjedu. Imamo snage i treba još jednom da dokažemo da smo zasluženo na ovoj poziciji. Sa pobjedom protiv Velsa završićemo veliki posao - kaže Jovanović.

I golman Mladen Božović očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u dobar rezultat na Ostrvu.

- Motivisani smo. Utakmica će biti izuzetno teška ali znamo šta nam pobjeda donosi. Imaju dobre igrače koji igraju po Engleskoj. Povreda Baše je veliki problem za nas, neizvjesno je hoće li igrati Džudović. Bio bih prezadovoljan kada bi se vratili sa rezultatom kao iz Bugarske, mada mislim da ne bi bilo loše ni da bude kao i protiv Engleza. Prvo treba sačuvati svoj gol, pa tek onda napasti Vels - kaže Božović.

Naredni trening reprezentacije zakazan je za utorka, sa početkom u 19.30 časova.