"A" selekcija Crne Gore sjutra će početi pripreme za kvalifikacionu utakmicu sa Velsom, prvu od tri odlučujuće u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Selektor Zlatko Kranjčar najavio je uoči početka priprema

da je u njegovim mislima samo pobjeda u Kardifu i da će tražiti od svojih igrača da tako razmišljaju tokom priprema za utakmicu.

- Cilj je i dalje isti - učinićemo sve da se plasiramo na dEvorpsko prvenstvo. Do sada je sve bilo pozitivno, nema razloga da i dalje ne bude tako. Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo, a ona je odlična. Međutim, moramo se maksimalno odgovorno ponijeti na preostale tri utakmice. Ovim rezultatima do sada, dali smo do znanja svim našim suparnicima, da smo po kvalitetu i organizaciji, lagani favoriti. Iako nijesmo upisali pobjedu protiv Bugara, pokazali smo da možemo da se nosimo sa pritiskom favorita. Ja ne sumnjam ni u jednog našeg igrača, ni u našu atmosferu i mislim da ćemo i ja i igrači u pozitivnom smjeru početi pripreme. Gledajući našu cijelu poziciju i situaciju, daje mi za pravo da budem veliki optimista do samog kraja kvalifikacija - rekao je naš selektor na konferenciji za novinare održanoj u hotelu "Siti" u Podgorici.

Naredni protivnik je analiziran, a pod posebnom pažnjom bio je avgustovski poraz "zmajeva" od Australije.

- Vels smo dobro ispratili. Imamo informacije sa njihove posljednje prijateljske utakmice kada su poraženi od Australije. I mi smo bili poraženi, ali rezultat nije adekvatan onome što smo pokazali na terenu. Sigurno da će se Vels, promjenom selektora, ali i igrači, željeti da se dokaže na terenu. Posljednji su bez bodova i oni će htjeti to da poprave, ali im mi nećemo to dozvoliti. Respektujemo Vels, ali se ne plašimo. Vjerujem da tamo možemo odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat a to je pobjeda. Imamo četiri dana da se dobro pripremimo - kaže Kranjčar.

Selektor za sada nema problema sa povredama igrača, ali će se pravi zdravstveni bilten znati tek u ponedjeljak kada će naša selekcija odraditi prvi trening u kompletnom sastavu.

- Za sada nema povrijeđenih igrača. Moram priznati da sam pun energije i optimizma. Mi smo jedini koji smo slobodni u drugom terminu utorak, i nema razloga da protiv Velsa ne damo sve od sebe. Krećemo na Vels jačani nego prije godinu dana. Sjetimo se nijesmo imali ni Drinčića, ni Jovetića. Sa njima dvojicom dobili smo kvalitet više. Tu je sada i Damjanović koji je jedan od najbolji strijelaca u Južnoj Koreji - kaže Kranjčar.

Selektor odbija da pravi bilo kakve kalkulacije o tome koliko bodova našoj selekciji nedostaje za plasman na Euro 2012.

- Nema potrebe ići u kalkulacije. Protiv Velsa idemo na pobjedu. Sa druge strane i tri neriješena rezultata bi nas mogla odvesti dalje. Ali mi nismo ekipa koja tako razmišlja, i koja igra na neriješen rezultat. Igraćemo organizovano, kvalitetno kao i do sada. Poslije promašenih prilika protiv Bugarske, uvukao se mali strah, pa sam posegnuo za nekim defanzivnim izmjenama u posljednjih deset minuta, ali sada nećemo tako igrati. Nijesam razmišljao o tome koliko nam je potrebno još bodova – sa tri pobjede smo sigurni, možda dva trijumfa ili pobjeda i remi... Ono što stalno ponavljam nakon Engleske je to da sada mi sami odlučujemo o svojoj sudbini - istakao je naš selektor.

Kranjčar se osvrnuo i na prelazak Simona Vukčevića u Premijer ligu, gdje će braniti boje Blekburna.

- On pripada jednom takvom stilu fudbala. Zapravo, njegov stil igre će tamo doći do izražaja. Simon je izuzetno brz fudbaler, potpuno je spreman, a na ostrvu će imati priliku da pokaže i svoje tehničke kvalitete i bude dominantan u takvoj konkurenciji. Pogledajte, svi fudbaleri sa ovih prostora koji igraju u Engleskoj, imaju glavnu ili jednu od glavnih uloga u svojim klubovima - kaže Kranjčar.

Naša selekcija će prvi trening odraditi u ponedjeljak na trening kampu FSCG na starom aerodromu, sa početkom u 19 časova.