Rudar je potvrdio velike ambicije ove sezone pobjedom nad Petrovcem u 5. kolu T-Com 1.CFL. Trijumf pod Malim brdom omogućio je Pljevljacima da preuzmu vrh tabele, makar do završetka utakmice Budućnost - Dečić koja se večeras igra u Podgorici.

Da Petrovčani nemaju šta da traže u današnjoj utakmici bilo je jasno već nakon 12. minuta - Popović je u svom šesnaestercu srušio Ivanovića, a Ivica Jovanović nije pogriješio sa bijele tačke. Petrovac je bio blizu izjednačenja u 65. minutu kada je Zvicer pogodio stativu, a Živković iz drugog pokušaja promašio nemoguće. Nervoza domaćih kulminirala je u 75. minutu kada je Šofranac isključen zbog udaranja igrača bez lopte. Rudar je brojčanu prednost iskoristio samo pet minuta kasnije kada je Sekulić na pas Vlahovića riješio pitanje pobjednika.

Aktuelni šampion Mogren je do pobjede nad Bokeljom predvodio omladinski reprezentativac Bakić - mladi vezista je u drugom minutu odlično uposlio Vujovića koji je namjestio gol kapitenu Gluščeviću, da bi u 75. minutu sam stavio tačku na utakmicu, doduše uz veliku pomoć golmana gostiju koji je loše intervenisao. Gosti su uspjeli da postignu počasni pogodak tek u četvrtom minutu sudijske nadoknade preko Pavićevića.

Prvu pobjedu u sezoni upisalo je Berane, koje je na "Trešnjici" savladalo Zetu. Beranci su poveli u šestom minutu zahvaljujući sjajnom golu Lalevića iz slobodnog udarca, ali je Zeta uspjela da izjednači samo tri minuta kasnije preko Došljaka koji je pogodio glavom. Gosti su do vođstva ponovo stigli u 33. minutu preko Šćekića, ali je ono trajalo samo sedam minuta pošto je Orlandić kaznio grešku protivničke odbrane. Festival golova u prvom poluvremenu zaokružio je Zejnilović sa bijele tačke neposredno prije odlaska na odmor, nakon što je Došljak pred svojim golom oborio Zejnilovića. Drugo poluvrijeme nije bilo ni izbliza uzbudljivo, pa su gosti, uprkos pritisku Zete, uspjeli da sačuvaju pozitivan rezultat.

Mladost je dva puta vodila na Starom aerodromu protiv Sutjeske, ali su Nikšićani zahvaljujući dva gola Boža Markovića uspjeli da odnesu bod kući. Remijem, ali bez golova, završen je i duel Grblja i Lovćena u Radanovićima.

Posljednja utakmica 5. kola T-Com 1.CFL igra se večeras u Podgorici, gdje Budućnost dočekuje Dečić.


Rezultati

Mogren - Bokelj 2:1
Gluščević 2', Bakić 75' - Pavićević 90'+4'

Petrovac - Rudar 0:2
Jovanović 13' (p), Sekulić 80'

Mladost - Sutjeska 2:2
Rašović 4', Đurišić 74' (p) - Marković 8',85' (p)

Grbalj - Lovćen 0:0

Zeta - Berane 2:3
Došljak 9', Orlandić 40' - Lalević 6', Šćekić 33', Zejnilović 45' (p)

Budućnost - Dečić (19.30 h)