Na zajedničkoj sjednici članova Sudijske komisije i Komisije za analizu suđenja održanoj 23. avgusta, analizirano je suđenje na utakmicama 4. kola T-Com 1. CFL i utakmicama 2. kola Druge lige Crne Gore.

T-Com 1. CFL


FK „Berane“ – FK „Budućnost“
Domaćin je u zvaničnom zapisniku utakmice imao primjedbe na suđenje sudije Pavla Radovanovića, jer po njihovom mišljenju nije dosudio kaznene udarce u trećem i 59. minutu u korist  njihove ekipe.
Analizirajući putem video zapisa navedene situacije kao i izvještaj posmatrača suđenja Velimira Femića, zaključeno je da je sudija utakmice u oba slučaja donio ispravne odluke. Ukupno suđenje na ovoj utakmici ocijenjeno je kao korektno sa nekoliko beznačajnih propusta, koji nijesu imali uticaja na igru i rezultat.

Druga liga

FK „Igalo“ – FK „Jedinstvo“
Snimak utakmice pokazuje da je prvi pomoćnik Đorđije Ražnatović neopravdano poništio pogodak domaćoj ekipi u 37. minutu zbog navodnog ofsajda. Kako je učinjena greška uticala na konačan ishod meča, isti je ocijenjen sa negativnom ocjenom.

FK „Kom“ – FK „Čelik“
Prihvaćen je izvještaj posmatrača suđenja Mladena Stojanovića koji je suđenje sudijskog tima ocijenio kao uspješno. Shodno tome, komisije nijesu prihvatile uopštene primjedbe predstavnika gostujuće ekipe koje je iznio u zvaničnom zapisniku utakmice.

Takođe, na sjednici je ocijenjeno da na preostalim utakmicama 4. kola T-Com 1. CFL i utakmicama 2. kola Druge lige nije bilo propusta koji zavređuju komentar.