Četvrto kolo T-Com 1. CFL donijelo je novu pobjedu Budućnosti i prvi poraz Petrovca, pa će plavo-bijeli sami prenoćiti na vrhu tabele. Bokelj je nanio novi poraz Zeti, dok je Mladost iznenadila Cetinjane i savladala Lovćen na Obilića poljani. Ubjedljivu pobjedu upisao je Dečić u duelu sa ekipom Grblja. Posljednji meč četvte runde igra se u nedjelju u Pljevljima gdje će snage odmjeriti Rudar i Mogren.



Budućnost je upisala novu, četvrtu pobjedu u šampionatu na za plavo-bijele uvjek vrućem gostovanju u Beranama. Izabranici Miodraga Radulovića do pobjede u duelu sa povratnikom u elitno društvo došli su pogotkom Admira Adrovića u 55. minutu. Sa nova tri boda Podgoričani su se osamili na vrhu tabele, makar na jedan dan, pošto će Mogren koji je takođe imao maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata svoj meč četvrtog kola igrati u nedjelju sa Rudarom od 16 časova.

Zeta nije uspjela da se oporavi nakon ubjedljivog poraza u duelu sa ekipom Budućnosti u prethodnom kolu, pa su napravili novi kiks na gostovanju u Kotoru. Bokelj je sigurnom igrom u drugom dijelu došao do dva gola prednosti – u strijelce su se upisali Videkanić i Kašćelan, da bi u samom finišu susreta Orlandić popstigao jedini pogodak za goste.

Seriju pobjeda ekipe Petrovca prekinula je Sutjeska na svom terenu. Nikšićani su dva puta pogodili protivničku mrežu što je bilo sasvim dovoljno za trijumf pred sopstvenim navijačima. Pobjedu na stadionu kraj Bistrice potpisali su Pejović i Marković.

Nova tri boda upisala je i ekipa Mladosti, koja je na Cetinju nadigrala Lovćen. Crveni su do pobjede došli golovima Tomića u prvom dijelu i Krkeljića u sudijskoj nadoknadi vremena u drugom dijelu susreta.

Najubjedljiviju pobjedu u četvrtom kolu upisao je Dečić – Tuzani su pred svojim navijačima sa 3:1 savladali ekipu Grblja, iako su gosti iz Radanovića došli do prednosti pogotkom Boža Milića u 34. minutu. Domaći su do odlaska na odmor uspjeli da dođu do izjednačenja preko Dražena Milića, da bi u nastavku susreta Krnić i Ramović postigli po jedan pogodak za salavlje domaćih.

Derbi susret četvrtog kola, u kojem se sastaju Rudar i Mogren igra se u nedjelju od 16 časova uz direktan televizijski prenos.

Rezultati
Berane – Budućnost 0:1
Adrović 55’
Bokelj – Zeta 2:1
Videkanić 55’, Kašćelan 65’ – Orlandić 83’
Dečić – Grbalj 3:1
D. Milić 41’, Krnić 80’, Ramović 90’ – B. Milić 34’
Lovćen – Mladost 0:2
Tomić 26’, Krkeljić 90’
Sutjeska – Petrovac 2:0
Pejović 13’, Marković 60’

Nedjelja
Mogren – Rudar 16h (TV prenos)