Kadetska reprezentacija Crne Gore privodi kraju sedmodnevne pripreme na Zlatiboru, sa pogledom ka kvalifikacionom turniru za U17 Evropsko prvenstvo koji će krajem oktobra biti održan u našoj zemlji.

Na svakodnevnim treninzima akcenat je bio stavljen na taktici i uigravanju, što je dalo sjajan rezultat u prijateljskoj utakmici sa omladincima Jedinstva iz Užica – “sokoli” su deklasirali dvije godine starije kolege sa 5:0.

- S obzirom da je protivnik dvije godine stariji, očekivao sam snažniji otpor Jedinstva. Međutim, mi smo odigrali sjajno, naročito u drugom poluvremenu kada smo imali veliki posjed lopte i mnogo sjajnih kombinacija za gol – rekao je naš selektor Sava Kovačević.

Kovačević je u prvom poluvremenu dao šansu sljedećoj postavi: Nikolić (Lekić), Krivokapić, Marković, Banović, Milović, Ćosić, Vučić, Vušurović, Ilinčić, Karadžić, Cmiljanić, dok su u drugom poluvremenu igrali: Kordić, Bošković, Čantrić (Grbović), Prančić, Baošić, Čađenović, Boljević, Nedović, Lalošević (Krstović), Kosović, Janković. Dva gola je postigao Lalošević (84’ i 86’), dok su mrežu Užičana po jednom pogodili Ćosić (30’) i Kosović (54’ iz penala).

- Na Zlatiboru smo imali zaista sjajne uslove za rad koje smo maksimalno iskoristili. Osnovni cilj je bilo uigravanje, pa smo mnogo radili na taktici i moram priznati da sam veoma zadovoljan radom i ponašanjem koje su igrači pokazali tokom priprema – istakao je Kovačević.

„Sokoli“ će na Zlatiboru ostati do 20. avgusta, a novo okupljanje zakazano je za septembar kada će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Belgijom (13. i 15. septembra).