Fudbaleri Mogrena i Petrovca ostvarili su maksimalan učinak nakon tri odigrana kola u T-Com 1.CFL. Budvani su pred svojom publikom savladali Sutjesku sa 2:1, dok su Petrovčani kod kuće slavili protiv Lovćena sa 3:2. Treću pobjedu večeras juri i Budućnost, koja u derbiju kola dočekuje Zetu.

Mogren je do pobjede stigao mnogo teže nego što se očekivalno, naročito nakon gola Matića u drugom minutu i odlične igre koju je prikazao u prvih 45. minuta. Ipak, nakon pet minuta igre u nastavku Simović je igrao rukom pred svojim golom i poklonio penal gostima, koji je u gol pretvorio Radović. Gosti su nakon toga prešli u totalnu defanzivu, ali im to nije pomoglo - osam minuta prije kraja Matić je uzvratio asistenciju Đorđeviću, a mladi reprezentativac Crne Gore postigao svoj drugi pogodak u šampionatu za novi trijumf aktuelnog šampiona.

Ako je furiozan start Mogrena bio i očekivan, uspješnu seriju Petrovca je malo ko očekivao. Lovćen je pod Malim brdom poveo u 21. minutu preko Pejakovića, ali je domaćin uspio da izjednači desetak minuta kasnije preko Jovanovića. Nakon pet minuta igre u nastavku, Golubović je na pas Šofranca potpisao preokret, da bi Jovanović u 74. minutu ovjerio pobjedu svog tima. Lovćen je četiri minuta kasnije uzvratio preko Jablana, ali nije imao snage da se potpuno vrati u utakmicu.

Rudar je upisao najubjedljiviju pobjedu u 3. kolu, iako je do nje stigao mnogo teže nego što rezultat 4:1 govori. Bokelj je vodio u Pljevljima golom Kaluđerovića do 63. minuta kada je Stojanović sa dva gola u tri minuta donio svom timu veliki preokret. Do kraja meča Jovanović i Vlahović su do vrha napunili mrežu Kotorana.

Mladost je u Podgorici savladala Dečić zahvaljujući golu Vladimira Savićevića u četvrtom minutu, koji je nastavio da oduševljava svojim igrama na startu šampionata.

U prvih deset minuta riješen je i duel Grblja i Berana - tim iz Radanovića slavio je golom Simunovića u osmom minutu utakmice.


Rezultati

Rudar - Bokelj 4:1
Stojanović 63',65', Jovanović 85', Vlahović 90' - Kaluđerović 13'

Mogren - Sutjeska 2:1
Matić 2', Đorđević 82'- Radović 50' (p)

Petrovac - Lovćen 3:2
Jovanović 32',74', Golubović 50' - Pejaković 21', Jablan 78'

Mladost - Dečić 1:0
Savićević 4'

Grbalj - Berane 1:0
Simunović 8'

Budućnost - Zeta (19.30)