Kraj impresivne serije od osam utakmica bez poraza koju je crnogorska reprezentacija napravila od avgusta prošle godine, nije mnogo uticao na razmišljanja selektora Zlatka Kranjčara uoči kvalifikacione utakmice sa Velsom - naš selektor vjeruje da će Crna Gora u kompletnom sastavu opravdati ulogu favorita u Kardifu.

- Ovaj poraz ne mijenja moj optimizam pred nastavak kvalifikacija. Ne trebamo da strahujemo za meč sa Velsom, ovaj susret samo treba da nam da još više samopouzdanja. Najvažnije da igrači treniraju i igraju u svojim klubovima i spremni dođu na okupljanje, a kad nam se vrate Vučinić, Peković, Drinčić, Jovanović i Damjanović bićemo još jači i kompaktniji - rekao je naš selektor.

Kranjčar se osvrnuo na meč u Skadru u kojem ga je iznenadila gruba igra domaće ekipe i ponašanje njenih navijača, ali je i pored toga zadovoljan onim što je pokazala njegova selekcija u većem dijelu utakmice uprkos povredama Džudovića i Baše.

- Džudović je na poluvremenu tražio izmjenu, a u nastavku i Baša, jer je nad njim napravljen prekršaj iza linije terena. Sada, nakon prespavane noći i odgledanog snimka, mogu reći da je u neku ruku dobro što nijesmo dali treći gol, jer je veliko pitanje koliko bi tada imali povrijeđenih fudbalera. Takvim pristupom su nas udaljili od prave igre. Sam meč je imao nekoliko faza. U prvom dijelu je igra bila izjednačena, ali ipak moram reći da nije bilo kreaktivnosti, nije bilo završnog pasa prema Vukčeviću, Jovetiću ili Đaloviću. Imali smo problema u organizaciji, ali nas je gol Savića u finišu prvog poluvremena trgao. Na poluvremenu sam igračima rekao šta tražim od njih i oni su to ispoštovali. Igrali smo puno bolje i kvalitetnije, poveli, imali šanasu da damo treći gol i mirno utakmicu privedemo kraju. Nismo iskoristili tri-četiri prilike, a onda je prekid "ubio" ritam naše igre - rekao je Kranjčar.

Uprkos neprijatnostima koje je naša selekcija doživjela zbog ponašanja domaćih navijača na samom stadionu, Kranjčar je u Skadru vidio nekoliko dobrih stvari, prije svega dobru formu Jovetića i Balića, koji ohrabruju pred gostovanje na Ostrvu.

- Meč u Skadru je poslužio da vidimo u kakvoj su formi naši fudbaleri. Imali smo priliku da vidimo Jovetića, koji je nakon dvije operacije potvrdio da je potpuno spreman. Pokazao je stabilnost i čvrstoću. To je dobitak ne samo za nas, već i za Fiorentinu. S druge strane Stefan Savić je potvrdio veliko velike vrijednosti koje posjeduje. Vidjeli smo još jednom da može da odgovori na mjestu desnog beka, bio u Skadru štoper i na kraju golgeter. Ne čudi me što je karijeru nastavio u Mančester sitiju. Na kraju, dobili smo Sašu Balića. U situaciji kada su povrijeđeni Pejović i Jovanović, Balić je pokazao da na njega možemo najozbiljnije da računamo. Takođe, odlučio sam da Mladenu Božoviću ukažem povjerenje svih 90 minuta, jer je za njega to veoma bitno. Mislim da je sa par dobrih interevencija i pokazao da ima sigurnost. Međutim, kao što sam i rekao prije par dana, otićemo u Mađarsku, razgovarati sa ljudima u klubu, da vidimo kako ga usmjeriti da brani u klubu - kazao je Kranjčar.

Naredno okupljanje naše selekcije zakazano je 28. avgust, kada će startovati pripreme za kvalifikacionu utakmicu sa Velsom koja se 2. septembra igra u Kardifu.