Reprezentacija Crne Gore poražena je na gostovanju Albaniji rezultatom 3:2.

Hrabri „sokoli“ imali su početkom drugog poluvremena vođstvo, ali su uporni Albanci uspjeli da preokrenu rezultat do kraja susreta. Oba pogotka za našu selekciju postigao je defanzivac Mančester sitija Stefan Savić.

U prvom poluvremenu viđena je tvrda igra, sa dosta žestokih startova i malo šansi pred oba gola. Albanija je bila opasna iz prekida, dok je Crna Gora svoje šanse imala nakon brzih napada koje su vukli Jovetić i Vukčević.

Sjajna skok igra domaćina dala je rezultat u 33. minutu, kada je Bogdani nadskočio svoje čuvare i savladao nemoćnog Božovića.

Naša selekcija bila je nadomak izjednačenja pet minuta kasnije kada je Jovetić prešao petoricu domaćih igrača i oštro zavrnuo na lijevu stranu, ali je Vladimir Božović bio nedovoljno brz da savlada golmana Albanije.

To je, međutim, samo dva minut kasnije pošlo za rukom Saviću koji je nadletio odbranu Albanije nakon centaršuta Zverotića iz slobodnjaka.

U finišu poluvremena odličnu priliku imao je Salifi, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca uhvatio Božović.

Na poluvremenu je Kranjčar ubacio Ćetkovića i Bataka umjesto Kašćelana i Džudovića, a Crna Gora je zablistala punim sjajem – prvo je Savić pogodio glavom nakon kornera Vukčevića, da bi u narednih deset minuta odlične prilike propustili Ćetković i Vukčević.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 58. minutu kada je Baša tražio izmjenu zbog povrede. Albanci su kaznili nesigurnost kombinovane odbrane našeg tima i sa dva fantastična gola stigli do druge uzastopne pobjede nad „sokolima“.

Prvo je u 64. minutu Hika sjajnim udarcem zakucao loptu u mrežu Božovića sa 20-tak metara, da bi potpuni preokret stigao pet minuta kasnije kada je Saljihi fantstičnim makazicama postavio konačan rezultat.

 



Albanija – Crna Gora 3:2

Skadar – stadion „Ljoro Borići“
Gledalaca: 5000.

Sudija: Anton Genov (Bugarska)

Strijelci

1:0 - Bogdani 33’
1:1 - Savić 40'
1:2 - Savić 49'
2:2 - Hika 64'
3:2 - Saljihi 69'

Žuti kartoni
Cana - Albanija Ž
Kašćelan, Baša, Balić, Jovetić

Albanija: Ujkani, Vangjeli, Dalku, Cana, Curi, Agoli (Bakaj), Buljku (Duro), Ljalja (Telji), Saljihi (Ljilja), Muzaka (Hika), Bogdani (Kaplani).

Crna Gora: M. Božović, Savić, Baša (Novaković), Džudović (Batak), Balić, Kašćelan (Ćetković), Zverotić, V. Božović (Grbić), Vukčević, Jovetić, Đalović (Delibašić).