Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1 u prijateljskom meču odigranom na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću. Strijelci za mlade „sokole“ bili su Šofranac, Nikolić i Golunbović dok je jedini pogodak za goste postigao Bilbija.

Izabranici Dušana Vlaisavljevića pobjedom nad Bosnom napravili su najbolju uvertiru pred naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. To je ujedno bio i jedan od ciljeva naše mlade reprezentacije uoči duela sa Bosancima.

Mladi „sokoli“ su do pobjede došli u drugom dijelu, kada su uspjeli da nametnu svoj ritam, stvrore nekoliko prilika od kojih su dvije pretvorene u pogodak.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika na obije strane i po jedan pogodak. Prvo uzbuđenje na meču viđeno je u desetom minutu pred golom Bosne, ali je udarac Stefana Nikolića završio iznad prečke. Gosti su uzvratili nekoliko minuta kasnije ali Višćo nije bio dovoljno koncentrisan.

Na isteku 30. minuta Bosanci su došli do prednosti – grešku Šofranca iskoristio je Bilbija i matirao Velimirovića preciznim udarcem sa 15 metara.

Vlaisavljevićevi izabranici nisu klonuli nakon vodećeg pogotka gostiju pa su samo četiri minuta kasnije došli do izjednačenja. Vešović je izveo korner sa desne strane, lopta je došla do Šofranca koji se na najbolji način iskupio za grešku načinjenu kod gola za Bosnu.

Drugo poluvrijeme obilježila je odlična igra naše selekcije. Samo četiri minuta nakon povratka sa odmora mladi „sokoli“ su došli do prednosti – odličan pas Luke Đorđevića u pogodak je udarcem sa 11 metara u pogodak pretvorio kapiten Stefan Nikolić.

Konačan rezultat susreta postavio je Radivoje Golubović u 66. minutu susreta nakon odličnog dodavanja Kajevića za veliku radost svih prisutnih na stadionu kraj Bistrice.

Selektor Vlaisavljević bio je zadovoljan igrom koju su njegovi izabranici prikazali u Nikšiću.

- Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Obije ekipe imale su svoje prilike. Mi smo propustili veći broj, ali smo isto tako uspjeli da postignemo tri gola. Moram istaći da sam posebno zadovoljan igračima koji su prvi put sa nama i siguran sam da će u budućnosti imati veliku ulogu u mladoj reprezentaciji, rekako je Vlaisavljević.



Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: oko 1000.

Sudija: Saša Marković (Crna Gora)

Strijelci
Šofranac 34', Nikolić 49', Golubović 66' – Bilbija 30'

Žuti kartoni
Nikolić – Crna Gora
Bilbija, Dupovac – Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Velimirović (Agović), Mirković, Radišić (Radunović), Šofranac, Tomašević, Vukčević (Lončar), Bogdanović (Kaluđerović), Kajević, Vešović (Golubović), Seratlić (Đorđević), Nikolić (Mugoša).

Bosna i Hercegovina: Tomović (Mašić), Čolić (Čomor), Kvesić (Husić), Šipović (Brekalo), Markić, Handžić (Dupovac), Višća (Pehar), Stevanović (Mujić), Bilbija (Bekić), Grahovac (Šišić), Zakarić.