Mlada reprezentacija Crne Gore već dva dana boravi u Nikšiću gdje se priprema za prijateljski meč sa vršnjacima iz Bosne. Pauzu u kvalifikacijama selektor Vlaisavjević iskoristio je za provjeru forme svojih izabranika kroz duel sa Bosancima. 

Dan ouči duela Vlaisavljević ističe da bi pobjeda u duelu sa Bosnom vratila samopouzdanje njegovim igračima pred nastavak kvalifikacija.

- Očekuje nas meč sa veoma dobrim protivnikom u kojem ćemo probati nekoliko novih igrača.  Duel sa Bosnom biće prvi za šest igrača u dresu mlade reprezentacije i želja nam je da vidimo njihove mogućnosti. U sjutrašnji meč ulazimo sa željom da upišemo pobjedu i  vratimo samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija. Uz dobar pristup, organizovanu igru i veliku želju očekujem pobjedu u duelu sa kvalitetnim protivnikom koja bi nam puno značila uoči veoma važnog duela sa Velsom, rekao je Vlaisavljević.

Selektor se suočava sa određenim kadrovskim problemima na mini pripremama u Nikšiću. 

- Ono što je izvjesno jeste da Rebronja neće nastupiti na sjutrašnjem meču jer ima problema sa povredom. Manjih zdravstvenih problema ima i Nikola Vukčević ali očekujem da će do početka susreta njegov problem biti saniran. Zbog povreda sam se odlučio da naknadno pozovem Andriju Kaluđerovića, koji je već odigrao nekoliko utakmica u mladoj selekciji, dodao je selektor mlade reprezentacije. 

Vlaisavljević još uvjek nije odlučio kojih 11 igrača će istrčati na teren stadiona kraj Bistrice. 

- Konačnu odluku o startnih 11 donijeću uoči samog meča. Na raspolaganju su mi zaista odlični igrači, na svim pozicijama imamo nekoliko opcija pa ću se za startere odlučiti uoči meča, kaže Vlaisavljević.

Duel mladih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću sa početkom u 17.30 časova.