Veliko je zadovoljstvo što smo poslije skoro dva mjeseca ponovo na okupu. Prvi meč sa Albanijom u Podgorici je ostavio trag i želju da im se revanširamo, rekao je selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar na konferenciji za novinare uoči puta na prijateljsku utakmicu sa Albanijom.

Pored revanša za poraz u Podgorici u martu prošle godine, na debiju Kranjčara pod Goricom, pozitivan rezultat u Albaniji značio bi mnogo i na planu samopouzdanja pred tri odlučujuće utakmice u kvalifikacijama.  

- Naravno, utakmicu u Skadru je bitna, jer bi sa pobjedom napravili lijepu uvertiru za tri preostala susreta u kvalifikacijama za EURO 2012. Bez obzira što su kvalifikacije mnogo važnije od prijateljskih susreta, tražiću od igrača makismum, jer nam negativan rezultat u ovom meču nije potreban.

Selektor ima dosta kadrovskih problema uoči puta za Albaniju. Poštedu je dobio kapiten Vučinić, dok će zbog umora i povreda izostati Drinčić i Peković.

-Sa nama neće biti Mirko Vučinić. Izašli smo mu u susret, izgubio je desetak dana u radu zbog neizvjesnosti oko odlaska iz Rome u Juventus. Naravno, želja mu je da se što bolje spremi i biće nam na raspolaganju za duel sa Velsom. Zatim, ne možemo da računamo na Sava Pavićevića. On ima parne kartone i neće moći da igra u narednom kvalifikacionom susretu, a uz to je i povrijeđen. Nikolu Drinčića, koji osjeća veliki umor od utakmica nakon povratka na teren, oslobodio sam obaveza za ovu utakmicu, a na Damjanovića ne mogu da računam zbog dužine puta i adaptacije na klimatske uslove. No, brzo će pripreme za Vels, bićemo na okupu sedam dana i to će biti prilika da bude sa nama. Na kraju, Milorad Peković je stigao u Podgoricu, ali povrijeđen. Uradili smo preglede, osjeća bol u nozi i vratiće se u klub, kako bi sanirao povredu i spreman došao na meč sa Velšanima - rekao je Kranjčar.

Naš selektor je, po običaju, izdiktirao startnu postavu, ali i najavio promjenu u sistemu igre - umjesto standardne formacije 4-4-2, Crna Gora će u Skadru igrati sa tri vezna igrača i tri napadača.

- Ukoliko ne bude nekih nepredvidivih situacija, počećemo u sastavu: Mladen Božović, Savić, Baša, Džudović, Balić, Kašćelan, Zverotić, Fatić, Vukčević, Jovetić i Đalović. Naravno, svi ostali će dobiti određenu minutažu. Kroz dobru igru, koju naravno, očekujem, isprobaćemo i novi sistem igre. Nastupićemo u formaciji 4-3-3, jer to sada sa povratkom Jovetića, možemo da realizujemo, ali uz obavezu disciplinovane igre. Imaće svi igrači motiva u srijedu uveče - smatra Kranjčar.

Naravno, neizbježno je bilo i pitanje o Velsu, narednom protivniku Crne Gore u kvalifikacijama.

- Pobjeda u Velsu nam osigurava drugo mjesto i borbu za prvu poziciju. To je ono što nas interesuje i čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju. Velšani igraju u ovom terminu prijateljski susret sa Australijom, a na licu mjesta biće član našeg stručnog štaba Ali Marzban - rekao je Kranjčar.

Protiv Albanije u tim se vraća i Simon Vukčević, koji je propustio meč sa Bugarskom zbog parnih kartona.

- Radio sam sa ličnim trenerom u prethodnom periodu i mislim da sam fizički veoma spreman. Jučerašnji trening, iako nije bio naročito naporan, uopšte nisam ni osjetio. Ipak, dugo nisam radio sa ekipom i to mi nedostaje, pa se nadam da će u Albaniji igrati svih 90 minuta i pomoći svom timu da dođe do pobjede. U narednih desetak dana ću pokušati da regulišem i klupski status i napokon ispunim svoju želju - da budem srećan, da igram u kontinuitetu i napokon dosegnem svoj pun potencijal - rekao je Vukčević.

Naša reprezentacija je večeras odradila trening u punom sastavu, a na put za Skadar krenuće sjutra u 11 časova.