Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za prijateljsku utakmicu sa Albanijom. Meč u Skadru ima prijateljski karakter , ali i nosi veliku težinu kao generalna proba za kvalifikacionu utakmicu sa Velsom koja se početkom septembra igra u Kardifu.

Uz to, Albanija je ostala veliki dužnik "sokolima" koje je pobijedila pod Goricom u martu prošle sa 1:0.

- Mislim da svi mi u glavi imamo taj nemili događaj u Podgorici kada smo poraženi od Albanije. Naravno da ćemo da damo sve od sebe da im se revanširamo u srijedu i da postignemo što bolji rezultat. I, naravno, da na kraju slavimo. Ovo je dobra uvertira pred Vels. Mislim da nam mečevi koji su iza nas samo daju podstrek da nastavimo tako i dalje - kazao je vezista Mladen Kašćelan.

Na prvom treningu u Trening kampu FSCG pojavilo se 11 igrača, dok će se ostali zbog klupskih obaveza ekipi priključiti sjutra. Puni trening odradili su golmani Mladen Božović i Srđan Blažić, Radoslav Batak, Mladen Kašćelan, Marko Ćetković, Simon Vukčević i Saša Balić. Trening oporavka odradili su Stevan Jovetić, Ivan Fatić, Fatos Bećiraj i Vladimir Božović.

- Utakmica sa Albanijom će biti prilika da im se revanširamo za poraz u Podgorici i sigurno je da ćemo to imati u podsvijesti kao dobru pripremu za jednu od najvažnijih utakmica u ovim kvalifikacijama. Reprezentacija Velsa će da nam bude u mislima, ali bićemo skoncentrisani na ovo prvo što nas očekuje - istakao je golman Blažić.

Selektor "A" reprezentacije Zlatko Kranjčar i Stevan Jovetić sjutra će u 13.30 časova u hotelu "Siti" u Podgorici odgovarati na pitanja novinara uoči puta za Skadar, dok će drugi trening naša selekcija odraditi u 19.00 časova na Trening kampu na Starom aerodromu. Reprezentacija će za Albaniju otputovati u utorak u 10.00 časova.