Šampion Crne Gore Mogren furiozno je krenuo u odbranu titule - Budvani su na "Lugovima" deklasirali Dečić sa 5:1 i potvrdili da će i ove sezone biti u užem krugu kandidata za titulu.

Rani gol Ivanovića, u drugom minutu, najavio je goleadu Budvana, ali se na vatromet golova moralo sačekati drugo poluvrijeme. U ovom dijelu igre pogodili su veterani Gluščević, Vujović i Ratko Zec, ali i mladi talenat domaćih Đorđević, dok su gosti uspjeli da uzvrate samo preko Ajkovića.

Ubjedljivu pobjedu upisala je i Zeta koja je u gostima deklasirala Mladost sa 4:0. Junak meča bio je dvostruki strijelac Došljak, a u listu strijelaca upisali su se i Orlandić i Burzanović.

Rudar je osvojio samo bod na otvaranju prvenstva, koji mu je donio Francišković iz penala u 64. minutu. Lovćen je od 26. minuta vodio golom Jablana.

Novajlije u društvu najboljih, Bokelj i Berane doživjeli su minimalne poraze na otvaranju sezone. Kotorani su poraženi od Sutjeske, koja je slavila golom Markovića, dok je Berane izgubilo na gostovanju pod Malim brdom. Strijelci za petrovac bili su Grbović i Radulović, dok je za Berance pogodio Raičević.

Sjutra je na programu jedna utakmica - Grbalj će u posljednjem meču kola dočekati Budućnost. Meč će početi u 17.30 časova, uz direktran televizijski prenos.

Rezultati

Sutjeska - Bokelj 1:0
Marković 74'

Rudar - Lovćen 1:1
Francišković 64' (p) - Jablan 26'

Mogren - Dečić 5:1
Ivanović 2', Gluščević 61', Vujović 67', Đorđević 84', R.Zec 88' - Ajković 72'

Petrovac - Berane 2:1
Grbović 28', Radulović 57' - Raičević 69'

Mladost - Zeta 0:4
Orlandić 27', Došljak 61',73', Burzanović 89'

Nedjelja
Grbalj - Budućnost (17.30)