Reprezentaciju Crne Gore biće na velikim iskušenjima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igra u Brazilu

- naša selekcija će za protivnike imati selekciju Engleske, Ukrajine, Poljske, Moldavije i San Marina.

Legendarni napadać "karioka" Ronaldo nije bio previše taličan našoj selekciji prilikom žrijeba, pa će "sokoli" tako drugi kvalifikacioni ciklus za redom za protivnika igrati sa Engleskom, najvećim rivalom za prvo mjesto u kvalifikacijama za Euro 2012. Pored "gordog albion" naša selekcija će prvi put u istoriji odmjeriti snage sa domaćinima predstojećeg Evropskog prvenstva, Ukrajinom i Poljskom, ali i sa selekcijama Moldavije i San Marina koje pripadaju donjem domu evropske fudbalske porodice.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević bio je zadovoljan ishodom žrijeba u Riju.

- Žrijeb je bio dosta dobar - bilo je boljih, ali i gorih grupa od ove koju smo dobili. Ne treba da budemo nezadovoljni, jer smo nači od Moldavije i San Marina, dok sa Ukrajinom i Poljskom možemo ravnopravno da se nosimo. Engleska će, kao i do sada, biti favorit za prvo mjesto. Šta je tu je, lično sam priželjikvao Grčku, ali smo uspjeli da izbjegnemo Španiju. Ulogu favorita prepuštamo drugima, u prvom redu Engleskoj, a naš cilj će biti da se predstavimo u što boljem svijetlu i iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - kaže je predsjednik Savićević.

Selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar, koji je bio prisutan u Riju u društvu generalnog sekretara Momira Đurđevca, zračio je optimizmom nakon žrijeba.

- Jesam optimista, grupa je solidna. Opet nas je zapala Engleska, što i nije loš izbor iz grupe sa nosiocima, jer nam rezultati u ovim kvalifikacijama daju za pravo da se nadamo novoj borbi za prvo mjesto. Realno gledano Poljska, Ukrajina i mi ćemo voditi borbu za drugo mjesto i pokušati kroz dobre rezultate ugrozimo i prvo mjesto. Pošto smo u svojoj kvalifikacionoj kampanji za Euro pokazali svoju kvalitetu i moć, mislim da ne trebamo strahovati od imena protivnika. Treba samo da budemo na istom nivou igre, motivacije, želje kao u ovom ciklusu, što nam, siguran sam, neće nedostajati i vjerujem da možemo ostavriti svoj cilj - rekao je Kranjčar.

Naš selektor, međutim, podsjeća da su u njegovim mislima trenutno samo naredne utakmice u kvalifikacijama za Euro. O protivnicima za Brazil, kaže, znaćemo više nakon Evropskog prvenstva.

- O protivnicima ćemo više razmišljati nakon Evropskog prvenstva, jer ćemo imati priliku da vidimo Poljsku i Ukrajinu upravo na turniru čiji su domaćini. Sada svoje misli i koncentraciju moramo usmjeriti ka Velsu, Engleskoj i Švajcarskoj i uspješno privesti kraju nastup u ovom kvalifikacijama - rekao je Kranjčar.

 

 Grupa A
 Hrvatska
 Srbija
 Belgija
 Škotska
 Makedonija
 Vels

 Grupa B
 Italija
 Danska
 Češka
 Bugarska
 Jermenija
 Malta

 Grupa C
 
Njemačka
 Švedska
 R.Irska
 Austrija
 F.Ostrva
 Kazahstan

 Grupa D
 
Holandija
 Turska
 Mađarska
 Rumunija
 Estonija
 Andora

 Grupa E
 
Norveška
 Slovenija
 Švajcarska
 Albanija
 Kipar
 Island

 Grupa F
 Portugal
 Rusija
 Izrael
 S.Irska
 Azerbejdžan
 Luksemburg

 Grupa G
 
Grčka
 Slovačka
 BIH
 Litvanija
 Letonija
 Lihtenštajn

 Grupa H
 
Engleska
 Crna Gora
 Ukrajina
 Poljska
 Moldavija
 San Marino

 Grupa I
 Španija
 Francuska
 Bjelorusija
 Gruzija
 Finska