Mlada reprezentacija Crne Gore doživjela je težak poraz u Jerevanu u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo. "Sokoli" su poraženi od Jermenije sa ubjedljivih 4:1.

Naša selekcija je djelovala nemoćno protiv raspoloženog domaćina koji je već u trećem minutu poveo golom Malakjana, koji je zakucao loptu glavom u mrežu Šćekića pored statične odbrane gostiju. Tračak nade našoj selekciji vratio je Aleksanjan, koji je u 23. minutu zaradio drugi žuti karton zbog starta nad Kaluđerovićem, ali umjesto povratka u meč sa igračem više, naš tim je doživio pravi brodolom.

Malakjan je prvo svojim drugim golom nakon sjajnog solo-prodora riješio pitanje pobjednika u sedmom minutu nastavka, da bi u 77. minutu talentovani vezista Pjunika asistirao rezervisti Hovanisjanu koji je prekrasnim udarcem uvećao prednost svog tima. Naša selekcija je napokon uzvratila u 79. minutu preko kapitena Nikolića, da bi tačku na utakmicu stavio Pogosjan šest minuta prije kraja preciznim udarcem sa desetak metara, nakon sjajnog driblinga.

- Nisam vjerovao da možemo ovako loše odigrati. Igrači su se teško kretali po terenu, kao da ih je sva snaga napustila. Imao sam utisak da se radi o veteranima, a ne mladićima koji tek treba da napune 21 godinu. Imali smo mnogo problema - putovanje je bilo dugo i naporno, a vremenska i visinska razlika nisu pomogle. Uz to, koncentracija nam je bila na vrlo niskom nivou, a prvi gol smo primili iz neshvatljive greške i naivnosti - rekao je naš selektor Dušan Vlaisavljević.

Crna Gora sada ima tri boda, isto koliko su sakupili Jermenija i Vels, ali i utakmicu više od dva rivala.



Jermenija - Crna Gora 4:1

Jerevan - Stadion: "Vazgen Sargsjan".

Sudija: Gerhard Grobelnik (Austrija).

Strijelci
1:0 - Malakjan 3'
2:0 - Malakjan 52'
3:0 - H.Hovanisjan 77'
3:1 - Nikolić 79'
4:1 - V.Pogosjan 84'

Žuti kartoni
Nikolić - Crna Gora

Crveni karton
Aleksanjan 23' - Jermenija

Jermenija: Petrosjan, Dagbašjan (od 46. V.Pogosjan), A.Voskanjan, Aleksanjan, Malakjan (od 87. G.Pogosjan), Badaljan (od 59. H.Hovanisjan), Harojan, K.Hovanisjan, Hambardzumjan, Edigarjan.

Crna Gora: Šćekić, Golubović (od 61. Đoković), Balić, Šofranac, Tomašević, Vešović, Kaluđerović (od 61. Đoković), Nikolić, Bogdanović, Kajević, Seratlić (od 61. Nikač).