Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Švajcarske sa 3:2 u posljednjem meču elitne runde kvalifikacija za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo.

Švajcarci su poveli u 20. minutu golom Josipa Drmića, da bi samo pet minuta kasnije Frojler duplirao prednost domaćina. Ipak, naša selekcija je pokazala veliku volju i karakter, ali i da kvalitetom ne zaostaje za razvikanim "mljekadžijama" - Luka Đorđević je u 41. minutu smanjio zaostatak, da bi Milivoje Mrdak u 23. minutu drugog poluvremena poravnao rezultat. Do kraja su se ređale šanse na obje strane, ali je u završnici spretniji bio domaćin koji je došao do pobjede zahvaljujući novom pogotku Drmića.

"Sokoli" su tako završili kvalifikacioni turnir sa tri poraza, ali su i pored toga ostavili odličan utisak s obzirom na konkurenciju koju su imali - Španija i Engleska pripadaju samom evropskom kremu u svim kategorijama, dok je Švajcarska u mlađim kategorijama na putu da postane velesila.



Crna Gora - Švajcarska 2:3 (1:2)

Iverdon - Stadin: "Munisipal".

Sudija: Paolo Silvio Macoleni (Italija).

Strijelci
0:1 - Drmić 20'
0:2 - Frojler 25'
1:2 - Đorđević 41'
2:2 - Mrdak 58'
2:3 - Drmić 74'

Crna Gora: Petković, Redžović, Radunović, Bakrač, Pepić, Janković, Pejaković (od 27. Bakić), Vukčević, Tatar (od 46. Vučinić), Đorđević, Mrdak (od 81. Bogdanović).

Švajcarska: Špigel, Gonsalves (od 46. Rodrigez), Dekarli, Kamber, Benito, Drmić, Ajeti, Frojler, Rap (od 64. Nimelej), Đimsti, Fakineti (od 46. Greter).