Reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras sa Bugarskom (1:1) u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Naša selekcija je s osvojenim bodom ostala u vrhu grupe G, sa istim brojem osvojenih bodova kao selekcija Engleske koja je ranije ovog popodneva remizirala sa Švajcarskom (2:2).

U igri našeg tima nedostajalo je kreativnosti Vukčevića, Jovetića, Boškovića, ali je i pored toga Crna Gora diktirala tempo i držala u šahu odličnog protivnika tokom čitavog prvog poluvremena. Najveća uzbuđenja, međutim, stigla su tek u finišu ovog dijela igre - prvo je Pavićević sa 30-ak metara pogodio stativu, da bi samo tri minuta kasnije Baša nakon korera uzdrmao i prečku.

Nakon samo osam minuta igre u nastavku, Crna Gora je napokon pronašla put do gola Mihajova. Savo Pavićević, bez konkurencije najbolji igrač Crne Gore na dašanjoj utakmici, napravio je slalom kroz odbranu Bugarske i sjajno "lansirao" Vladimira Božovića po lijevoj strani, na čiji je centaršut Đalović maestralno reagovao i aktrobatskim udarcem savladao odličnog bugarskog golmana.

Stadion je proključao, svi gledaoci pjevali su kao jedan, Euro 2012 godine činio se na dohvat ruke. Radost "sokola", na žalost, trajala je samo 13 minuta - nakon brzo izvedenog slobodnog udarca Zanev je oštro centrirao sa lijeve strane, a Baša promašio loptu i omogućio Popovu da uhvatio u raskoraku Mladena Božovića. Naš golman je tako primio prvi gol u kvalifikacijama, prvi pogodak nakon 426 minuta provedenih na gol crti reprezentacije.

Crna Gora je utakmicu završila veoma ofanzivno, a prvi potez Zlatka Kranjčara bio je ulazak Stevana Jovetića, koji se vratio na teren nakon više od deset mjeseci pauze. Naš napadač je odmah pokazao klasu i borbenost, kao i sjajan osjećaj za igru sa Vučinićem, ali Božović i Đalović nisu uspjeli da iskoriste šanse nastale iz njihovih kombinacija. Izabranici Lotara Mateusa su do kraja forsirali igru briz pasova i čestih promjena strane i imali svoje šanse da dođe do pobjede, ali je i ovog puta duel Crne Gore i Bugarske pod Goricom završen bez pobjednika.

Crna Gora je nakon remija ostala na drugom mjestu grupe G, sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Engleska, ali sa slabijom gol razlikom od lidera. Šest bodova iza "sokola" leže Bugarska i Švajcarska, dok se na dnu tabele nalazi Vels koji u ovim kvalifikacijama nije osvojio ni bod. Naredni meč u kvalifikacijama Crna Gora igra protiv Velsa, dok će u avgustovskom terminu odigrati prijateljsku utakmicu sa Albanijom.

 



Crna Gora - Bugarska 1:1

Podgorica - Stadion pod Goricom.
Gledalaca: 12.000.

Sudija: Alon Jefet (Izrael).

Strijelci
1:0 - Đalović 53'
1:1 - Popov 66'

Žuti kartoni
V.Božović, Pavićević, Peković - Crna Gora
Markinjos - Bugarska

Crna Gora: Mladen Božović - Pavićević (Kašćelan), Baša, Savić, Pejović - Drinčić, Peković, Zverotić (Jovetić), Vladimir Božović (Fatić) - Vučinić, Đalović.

Bugarska: Mihajlov - Manolev, Bandalovski, Zanev, Bodurov - Janev, Stilijan Petrov (Jankov), Ivanov, Martin Petrov - Markinjos, Popov.