Omladinska reprezentacija Crne Gore izgubila je od Engleske 1:0 na otvaranju turnira elitne runde kvalifikacija za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme proteklo je uz inicijativu engleskih fudbalera, ali je prvu priliku imala Crna Gora – šut Bakića iz slobodnog udarca u 10. minutu, bio je za malo neprecizan. Ostatak poluvremena pripao je Englezima, ali je naš golman Ljuljanović sjajnim reakcijama sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U osmom minutu nastavka naša odbrana je kapitulirala – Ins je sjajno proigrao Kejna, a ovaj provukao loptu u mrežu pored nemoćnog Ljuljanovića. Do kraja meča viđeno je više šansi na obje strane, a Crna Gora je tokom većeg dijela nastavka uspješno parirala favorizovanom protivniku iako nije imala pravo rješenje pred golom „gordog albiona“.

Uprkos porazu, selektor Aleksandar Miljenović je bio zadovoljan izdanjem njegovog tima.

- Reprezentacija Engleske opravdala je ulogu favorita, iako naši igrači ni u jednom trenutku nijesu bili u podređenom položaju. Malo nas je poremetila izmjena Bakrača na poluvremenu, koji je zbog temperature morao da napusti teren. Ipak, u nastavku smo uspjeli da pritisnemo jakog rivala, ali na žalost bez pravog rezultata – rekao je selektor Aleksandar Miljenović.

Naredni protivnik naših omladinaca je selekcija Španije, koja je večeras savladala domaćina Švajcarsku sa 2:1. Utakmica sa „crvenom furijom“ na programu je 2. Juna u Lozani, na stadionu „Huan-Antonio Samaran“.

- Naravno da svaki poraz boli, ali ovako jake utakmice puno će značiti našim igračima u daljoj karijeri. Pred nama su još dva meča i dva odlična tima, ali se nećemo predati – istakao je Miljenović.



Engleska – Crna Gora 1:0

Iverdon - Stadion: Municipal.

Sudija: Jevhen Aranovskij (Ukrajina).

Strijelac
1:0 - Kejn 51'

Žuti karton
Mekehran – Engleska

Engleska: Džonston, Harst, Robinson, Vizdom, Taft, Čemberlejn (Engu), Koudi, Meehran, Ins (Obita), Torn, Kejn (Vilijams).

Crna Gora: Ljuljanović, Petričević, Radunović, Bakrač (Redžović), Mijušković, Pepić, Janković, Pejaković, Vukčević, Bakić (Đorđević), Mrdak (Vučinić).