Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras na Starom aerodromu pripreme za kvalifikacionu utakmicu sa Bugarskom , koja se 4. juna igra na Gradskom stadionu u Podgorici.

Na prvom treningu nedostajalo je šest igrača - dolazak Drinčića i Savića očekuje se u kasnim večernjim satima, dok će se saigračima sjutra priključiti Novaković, Đalović, Kašćelan i Pejović. Trening je odrađen u sjajnoj atmosferi, a individualno je trenirao samo lakše povrijeđeni Jovanović. Rekovalsecenti Jovetić i Fatić odradili su trening punim intenzitetom.

Jedan od najzaslužnijih za sjajan start "sokola" u kvalifikacijama, golman Mladen Božović, vjeruje da naš tim može da se izbori sa bremenom favorita u predstojećoj utakmici.

- Očekuje nas teška utakmica. Svi smo željni da u tih devedeset minuta damo maksimum. Ko god da istrči na teren daće sve od sebe. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, jer će sigurno stadion biti prepun. Potrebna nam je pobjeda kako bi osigurali baraž, a onda da pokušamo da budemo najbolji drugi. Mislim da smo favoriti protiv Bugarske. Dobili smo ih u Sofiji, zašto ih ne bi dobili i na našem stadionu? Važno je da budemo skoncentrisani svih 90 minuta, jer protivnik ima više dobrih igrača koji nam mogu stvoriti probleme. Nijesam savladan šest i po utakmica i potrudiću se da mi mreža ostane netaknuta i poslije Bugarske - rekao je Božović.

Radoslav Batak je juče proslavio titulu prvaka Crne Gore sa Mogrenom, a već danas se odazvao pozivu reprezentacije i počeo pripreme za utakmicu sa Bugarskom.

- Okupljamo se polako još uvijek nijesmo svi tu. Spremni smo, znamo šta nas očekuje. Imamo nedjelju dana da se dobro pripremimo i optimistički čekamo tu utakmicu koja nam je od velikog značaja. Ako budemo ispoštovali sve šefove zamisli, vjerujem da neće biti problema - rekao je iskusni štoper.

Današnji trening crnogorske reprezentacije počeo je sa sat vremena zakašnjenja u odnosu na zakazani termin zbog velike vrućine. Iz istog razloga svi treninzi do utakmice sa Bugarskom biće održani u 19.30 časova.