Fudbaleri Mogrena iz Budve šampioni su Crne Gore za sezonu 2010/11. Budvani su u posljednjem kolu pred svojim navijačima savladali Mornar iz Bara sa 2:0 i osvojili drugu titulu prvaka naše zemlje u svojoj istoriji, zahvaljujući boljem međusobnom skoru od drugoplasirane Budućnosti koja je završila prvenstvenu trku sa istim brojem bodova kao novi šampion.

Budvani su se, uprsko terenskoj inicijativi, dugo mučili da pronađu put do gola čvrstog Mornara. Ipak, Batak je dva minuta prije kraja prvog poluvremena najavio veliku feštu na "Lugovima", da bi znak da slavlje može da počne dao Matić u 88. minutu, kada je ovjerio pobjedu svog tima i gurnuo Mornar u baraž za opstanak u društvu najboljih gdje će igrati sa Beranama.

Budućnost je uspješno odradila domaći zadatak protiv oslabljenog tima Sutjeske, ali nije dočekala neuspjeh Mogrena. Podgoričani su posao završili već u prvom poluvremenu kada su pogodili Vuković i Bošković, da bi Mugoša u sudijskoj nadoknadi samo ovjerio pobjedu svojim petim golom na posljednjih pet utakmica. Poraženu sutjesku očekuju još dvije utakmice - 1. i 5. juna - kada će se u baražu boriti sa Jedinstvom za opstanak u T-Com 1.CFL.

Iz lige je ispala ekipa OFK Bara, koji nije uspio da savlada RUdar u Pljevljima. Barani su vodili od 12. minuta golom Kovača, ali su Ivica Jovanović i Mrdak u drugom poluvremenu ubili svaku nadu gostiju da mogu do podviga. Oproštajni gol od prvoligaškog društva postigao je Kljajević u sudijskoj nadoknadi za pirov remi svog tima.

Rezultati

Mogren - Mornar 2:0
Batak 43', Matić 88'

Budućnost - Sutjeska 3:0
Vuković 18', Bošković 43', Mugoša 90'

Rudar - Bar 2:2
I.Jovanović 59', Mrdak 71' - Kovač 12', Kljajević 90'

Dečić - Petrovac 0:2
Muhović 23', Vujačić 73'

Mladost - Grbalj 3:1
Merdović 17' (p), Sekulić 85', Tomić 89' - Vlaisavljević 22'

Zeta - Lovćen 2:1
Ćetković 24', Peličić 45' - Vujović 79'