Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović pozvao je 18 igrača za turnir elitne runde kvalifikacija za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo , koji će se od 31. maja do 5. juna igra u Švajcarskoj.

Naša selekcija igra na turniru druge kvalifikacione grupe, a za protivnike će imati selekcije Španije, Engleske i domaćina Švajcarske. Samo prvoplasirana selekcija plasiraće se na završni turnir Evropskog prvenstva.

- Igramo protiv reprezentacija koje su bolje i kvalitetnije od nas, čak bih se usudio reći da bi se po imenima protivnika prije reklo da se radi o polufinalu Evropskog prvenstva, a ne kvalifikacionom turniru. Mi smo autsajderi, jer je teško očekivati da u takvoj konkurenciji osvojimo prvo mjesto, ali je sigurno da će ovaj turnir ponuditi dragocjeno iskustvo mojim igračima za dalju karijeru. Čak šest igrača iz ovog tima imaće pravo nastupa i u narednom ciklusu, pa ne treba ni govoriti koliko će im značiti utakmice protiv takvih protivnika - rekao je selektor Miljenović.

Miljenović smatra da će upravo imena protivnika i njihov renome izvući najbolje iz njegovih igrača.

- Siguran sam da mojim igračima neće trebati dodatna motivacija. Siguran sam da ćemo u tom segmentu imati prednost u odnosu na ostale protivnike, jer ćemo imati priliku da se dokažemo protiv najboljih. Nismo rezultatski opterećeni, ali to ne znači da idemo sa bijelom zastavom, već upravo suprotno - želimo da pokažemo da dosadašnji rezultati nisu slučajnost i da potvrdimo kvalitet u snažnoj konkurenciji - zaključio je Miljenović.

Naša selekcija će turnir početi 31. maja protiv Engleske u Iverdonu, dok će u drugom kolu, koje je na programu 2. juna u Lozani, odmjeriti snage sa Španijom. Posljednji meč na turniru "sokoli" će igrati protiv domaćina, 5, juna, takođe u Iverdonu.

Spisak U19 selekcije Crne Gore za kvalifikacioni turnir elitne runde
1. Damir Ljuljanović Budućnost (MNE) golman
2. Danijel Petković Bokelj (MNE) golman
3. Nemanja Mijušković Dinamo Moskva (RUS) odbrana
4. Miloš Bakrač OFK Beograd (SRB) odbrana
5. Risto Radunović Budućnost (MNE) odbrana
6. Argzim Redžović Mogren (MNE) odbrana
7. Ilija Bogdanović OFK Beograd (SRB) odbrana
8. Luka Petričević PAOK (GRE) odbrana
9. Boris Tatar Budućnost (MNE) odbrana
10. Branislav Janković Grbalj (MNE) vezni red
11. Ivan Pejaković Lovćen (MNE) vezni red
12. Marko Bakić Mogren (MNE) vezni red
13. Marko Vukčević Budućnost (MNE) vezni red
14. Luka Bojić Budućnost (MNE) vezni red
15. Hasan Pepić Štutgart (GER) vezni red
16. Jovan Vučinić Partizan (SRB) napad
17. Milivoje Mrdak Rudar (MNE) napad
18. Luka Đorđević Mogren (MNE) napad