Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Slaven Belupa u četvrtfinalu međunarodnog turnira Kvarnerska rivijera. Regularni tok utakmice završen je bez pobjednika - 1:1, pa su o polufinalu odlučivali penali koje su gosti dobili sa 4:3.

Crna Gora odigrala je sjajno prvo poluvrijeme, ali nije imala sreće da veliku inicijativu pretvori u prednost. Već u 11. minutu Medenica je pogodio stativu protivničkog gola, nakon čega su odlične prilike propustili Đorđević, Gardašević i Bakić. Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Slaven je došao u prednost - kontru Hrvata završio je Horvatinović traljavim udarcem glavom koji je pogodio njegovog čuvara i uhvatio u raskoraku našeg golmana Petkovića. Izjednačenje je potpisao Bakić u 72. minutu, kada je efektnim lob udarcem matirao istrčalog Markovića.

- Odigrali smo još jednu odličnu utakmicu, ali ovog puta dobru igru nije ispratio i dobar rezultat. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme i propustili mnogo šansi da povedemo, dok je u drugom došla do izražaja snaga starijih igrača Slavena koji su uspjeli da povedu. I pored toga, nastavili smo da igramo dobro, pa smo i uspjeli da stignemo zaostatak. Penale ne bih komentarisao, to je lutrija, a ovog puta srećnija je bila ekipa Slavena - rekao je selektor Aleksandar Miljenović.

Penal lutrija brojala je pet serija, a uspješniji je bio Slaven. Za Crnu Goru su promašili Pepić i Tabaš, dok je s druge strane pogriješio samo Ubnić. Uprkos eliminaciji, selektor Miljenović je zadovoljan učešćem na "Kvarnerskoj rivijeri".

- Imali smo četiri jake provjere, na kojima smo mogli da vidimo sve vrline i mane ove selekcije. Zato je ovo dragocjeno iskustvo koje će nam koristiti u periodu koji je pred nama. Uz to, šest igrača, Pepića, Vukčevića, Petkovića, Bakića, Đorđevića i Tatara, direktno ću priključiti ekipi koja će krajem mjeseca u Švajcarskoj igrati elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - istakao je Miljenović.

Spisak U-19 selekcije za kvalifikacioni turnir elitne runde biće objavljen sjutra na zvaničnoj internet stranici Fudbalskog saveza Crne Gore.



Crna Gora - Slaven Belupo 4:5 nakon penala - 1:1 (0:0)

Mavrinci - Gradski stadion.
Gledalaca: 200,

Sudija: Damir Volf (Rijeka).

Strijelci
1:0 - Horvatinović 48'
1:1 - Bakić 72'

Strijelci iz penala
Đorđević, Kalezić, Bakić - Crna Gora
Geng, Šestak, Hanađija, Kuprešak - Slaven

Žuti kartoni
Pepić - Crna Gora
Šestak, Ubnić, Kuprešak, Čanađija - Slaven

Crna Gora: Petković, Tatar (Dedić), Milošević, Božović, Kopitović, Pepić, Đorđević, Bakić, Medenica (Tabaš), Kalezić, Gardašević (Šahman).

Slaven Belupo: Marković, Brlek (Hernet), Ubnić, Šestak, Potroško, Geng, Kuprešak, Atlija (Drvarić), Horvatinović (Abramović), Takač, Čanađija.