Fudbaleri Rudara osvojili su Kup Crne Gore nakon što su u finalu savladali Mogren nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 7:6.

Regularni tok završen je 1:1, a oba tima uspjela su da postignu po gol i u produžecima, ali su Pljevljaci bili sigurniji u penal-lutriji i drugu godinu za redom podigli prestižni trofej.

Na Gradskom stadionu u Podgorici viđena je dramatična fudbalska predstava sa mnogo preokreta, lijepih poteza i atraktivnih golova. Mogren je, predvođen inspirisanim Grbićem, bolje počeo utakmicu i stigao do vođstva u 18. minutu - kapiten Mogrena je izbjegao ofsajd zamku i natjerao golmana Mijatovića da ga sruši, a sudija Ranko Spasojević pokazao na bijelu tačku i crveni karton golmanu "gostiju". Najstrožu kaznu u gol je pretvorio Đokaj.

Uprkos primljenom golu, Rudar je uspio da odoli naletima protivnika, ali i da nametne svoju igru na startu drugog poluvremena. Nagrada je stigla u 54. minutu kada je Vlahović fantastičnim udarcem savladao Janjuševića sa više od 20 metara. Osam minuta kasnije "pocrvenio" je i Grbić, zbog udaranja protivničkog igrača, a do kraja utakmice viđeno je nekoliko dobrih pokušaja na obje strane ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Nakon pet minuta igre u prvom produžetku, sudija Spasojević je svirao novi penal, ovog puta za Rudar - Božović je oborio Igumanovića u izglednoj prilici za gol, a sa bijele tačke kapiten Bojić nije pogriješio. Mogren se, međutim, nije predavao a zasluženo izjednačenje je stiglo u 112. minut kada je Ćetković uz pomoć prečke postigao prekrasan udarac sa 25 metara.

Penal rulet odlučen je u četvrtoj seriji kada je vezista Budvana Matić šutirao preko gola, a Bojić donio gostima, pokazalo se, nedostižnu prednost. Tačku na utakmicu u petoj seriji stavio je Ivica Jovanović, nakon čega je tim Nebojše Vignjevića započeo veliko slavlje uz vatromet i konfete.



Mogren – Rudar 6:7 nakon penala - 2:2 nakon produžetaka - 1:1 (1:0)

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 5.000.

Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica).

Strijelci
1:0 - Đokaj 18' (p)
1:1 - Vlahović 54'
1:2 - Bojić 97' (p)
2:2 - Ćetković 112'

Strijelci iz penala
Batak, Ćetković, Božović, Đokaj - Mogren
Igumanović, Vlahović, Francišković, Bojić, I.Jovanović - Rudar

Žuti kartoni
Matić, Jovanović, Tatar - Mogren
Ivanović, Vlahović, Bojić, Adžić - Rudar

Crveni kartoni
Mijatović - Rudar
Grbić - Mogren

 Mogren: Janjušević, Kapisoda (Ćetković), Đokaj, Simović, Batak, Božović, Tatar, Jovanović (Mirković), Matić, Ranđelović (Vujović), Grbić

Rudar: Mijatović, Igor Ivanović(Asanović golman), Adžić, Vlahović, Ivica Jovanović, Miroje Jovanović (Popović), Bojić, Useni (Lutovac), Francišković, Igumanović Bojan Ivanović.