Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Pažinu domaćina Pažinku sa 3:1 i došla na korak od plasmana u polufinale međunarodnog turnira Kvarnerska rivijera.

Put do pobjede "sokolima" je trasirao Sava Gardašević efektnim golovima u 12. i 35. minutu, da bi nakon niza propuštenih prilika gostiju domaćin uspio da smanji preko Valente u 54. minutu. Ipak, rezervista Pepić je samo tri minuta kasnije postigao novi gol za Crnu Goru i ubio svaku nadu Pažinke da može izbjeći poraz, iako su od 64. minuta imali igrača više nakon isključenja Anđušića.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, u kojoj smo dominirali i propustili veliki broj prilika da ubjedljivije savladamo motivisanog domaćina. Odlična igra i ubjedljivo vođstvo doveli su do opuštanja, što je i razumljivo s obzirom na uzrast mojih momaka. Ipak, nakon primljenog gola reakcija je bila sjajna, pa sam u potpunosti zadovoljan našim izdanjem - rekao je selektor Aleksandar Miljenović-

U drugoj utakmici grupe C, Dinamo je savladao Koper sa 2:0 i obezbijedio mjesto u četvrtfinalu turnira. Crnoj Gori je za plasman među osam najboljih ekipa dovoljan i remi sa slovenačkim klubom u posljednjem kolu. Duel sa Koperom na programu je sjutra u 17.00 časova.



Pažinka - Crna Gora 1:3

Pažin - Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Strijelci
1:0 - Gardašević 12'
2:0 - Gardašević 35'
2:1 - Valenta 54'
3:1 - Pepić 57'

Žuti kartoni
Vukčević, Anđušić - Crna Gora

Crveni karton
Kalezić 64' - Crna Gora

Pažinka: D.Aničić, Maligec (Žufić), Erik, N.Jakuš, Krnjuš (R.Jakuš), B.Aničić, Baračić, Baša, Valenta, Matković, Turčinović (Oplanić).

Crna Gora: Petković, Tatar, Medenica, Božović, Đorđević (Bakić), Vukčević (Dedić), Kopitović, Anđušić (Pepić), Tabaš (Šahman), Gardašević (Raičević), Kalezić.