Završnica sezone u crnogroskim klupskim takmičenjima dostiže svoju kulminaciju - sjutra će se na Gradskom stadionu u Podgorici u finalu Kupa Crne Gore za trofej boriti Mogren i Rudar, što će biti uvertira u posljednje kolo domaćeg šampionata u kojem će biti odlučen i prvak države.

Rudar će u Podgorici braniti trofej koji je osvojio prošle sezone, protiv lidera šampionata i tima koji ga je nedavno savladao u okviru T-Com 1.CFL. I pored poraza, trener Pljevljaka Nebojša Vignjević smatra da je upravo igra njegovog tima na toj utakmici recept za trijumf u finalu Kupa.  

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Ono što nas hrabri je igra protiv Mogrena u Pljevljima, pogotovo u prvom poluvremenu. Oni su pod pritiskom zbog poraza od Budućnosti, što bi trebalo da bude naša prednost. Oni jesu favoriti po imenima, po individualnom kvalitetu. Međutim, ukoliko odigramo disciplinovano i iskoristimo svoje šanse vjerujem da možemo osvojiti trofej - rekao je Vignjević, koju u finalu neće moži da računa na suspendovane Mićića i Brnovića.

Na drugoj strani strateg Budvana Brano Milačić može da računa na sve igrače. Pod znakom pitanja je samo nastup Ćetkovića, koji se oporavio od povrede, ali nema snage za čitavu utakmicu. Finalna utakmica biće prva prilika za iskusnog trenera da osvoji trofej u dugoj i uspješnoj karijeri.

- Finale Kupa je nešto posebno. To je utakmica koju priželjkuju ne samo treneri i igrači, nego i navijači. Mislim da su obje ekipe svojim igrama zasluženo došle do ovoga. Rudar je težak protivnik. Mi smo se sastali prije nekoliko dana, završilo se kako se završilo, zaboravili smo taj meč. Oni su mnogo fokusiraniji na utakmicu nego mi. Mi smo mislima pola u finalu Kupa, a pola u Budvi na utakmici sa Mornarom koja nas očekuje u subotu. Ja sam pokušao da povratim moje fudbalere i da im objasnim da je ovo najvažnija utakmica sada. Očekujem tešku utakmicu, korektnu igru, kao i što je uvijek između dva kluba. Želio bih da Bojić jednom osjeti kako je to kada se ne osvoji Kup. Ovo mi je prva šansa da osvojim trofej, ali će ih biti još, neću umrijeti no ću nastaviti da radim - rekao je Milačić, koji je demantovao glasine da na kraju sezone napušta Mogren.

Milačićev komentar odnosi se na impozantan uspjeh kapitena Rudara Veselin Bojić, koji je slavio u oba dosadašnja finala u kojima je igrao. Iskusni štoper prepušta ulogu favorita lideru crnogorskog šampionata.

- Mislim da je Mogren blagi favorit protiv nas. Međutim, posljednje utakmie Mogrena protiv nas i Budućnosti daju nam za pravo da se nadamo. Naročito utakmica u Pljevljima u kojoj smo dominirali. Volio bih da se ponovi takva utakmica, ali mi ne bi smetalno ni da bude obrnuto - da Mogren dominira, a da ih mi kaznimo iz jedne prilike. Ovo je moje treće finale, u prethodna dva sam uspješan pa se nadam da će biti i treća sreća - rekao je Bojić.

Kapiten Mogrena Petar Grbić pucao je od optimizma na jučerašnjoj konferenciji.

- Srećan sam što ću učestvovati u jednom ovakvom finalu. Očekuje nas teška utakmica jer je Rudar izvanredna ekipa, predvođena iskusnim trenerom. U Pljevljima smo postigli gol iz jedne prilike, uspjeli da sačuvamo naš i mislim da je to recept i za sjutra. Drago mi je da se vraćem poslije tri utakmice pauze zbog suspenzije. Uželio sam se terena i nadam se da ću biti onaj pravi. Igra se samo jedna utakmica, biće teško i po meni nema favorita. Možda će odlučiti ili majstorstvo pojedinca ili prekid - rekao je kapiten Mogrena.

Dobro raspoloženje na današnjoj konfereciji krunisano je prilikom slikanja za trofej kada su dva trenera razmijenila duhovite provokacije.

- Ja ću se sa peharom slikati sjutra - prokomentarisao je Vignjević, aludirajući na pobjedu u finalu.

- Ako ti ga ja uzmem, slikaćeš se - odgovorio je Milačić, nakon čega su se rukovali uz osmjehe.

Utakmica će početi u 20.15 časova, a pištaljka je povjerena Ranku Spasojeviću iz Podgorice. Ulaz je slobodan.