Prvak Crne Gore za sezonu 2010/11. biće odlučen u posljednjem kolu - Mogren u Budvi nije uspio da iskoristi prvu meč loptu za titulu,

pošto je na "Lugovima" poražen od Budućnosti sa 2:1.

Pobjedom na "Lugovima" Budućnost u derbiju sezone Budućnost se, kolo prije kraja prvenstva, izjednačila na prvom mjestu sa ekipom Mogrena ali se ključevi prvenstva i dalje nalaze u rukama Budvana. Ukoliko Mogren u posljednjem kolu savlada Mornar osvojiće titulu zahvaljujući boljem međusobnom skoru od Podgoričana. U suprotnom, bilo koja pobjeda Budućnosti u Nikšiću značiće da se titula seli u Podgoricu.

Podgoričani su poveli u sedmom minutu golom Mugoše nakon slobodnjaka koji je izveo kapiten Vuković, koji je sedam minuta prije kraja meča golom iz penala (Batak srušio Golubovića) ovjerio pobjedu gostiju. Budvani su uspjeli da smanje minut kasnije golom Ratka Zeca, ali ne i da dođu do drugog gola koji bi im donio titulu.

Važne bodove u borbi za opstanak upisala je Sutjeska, koja je golom Vukovića u trećem minutu sudijske nadoknade savladala Rudar kraj Bistrice i tako pobjegla sa dna tabele. Na dnu se sada nalazi Bar, koji se kao domaćin u trećem minutu sudijske nadoknade spasio poraza od Zete i ispadanja iz T-Com 1.CFL.

Rezultati

Mogren - Budućnost 1:2
R.Zec 84' - Mugoša 7', Vuković 83' (p)

Mornar - Petrovac 1:0
Jovović 40'

Grbalj - Dečić 0:2
Pepić 38', Đoković 73'

Lovćen - Mladost 2:2
Jablan 30',50' - Merdović 43', Krkeljić 78'

Bar - Zeta 3:3
Ivanović 15', Milić 19', Cicović 90+3' - Korać 21',51', Petrović 73'

Sutjeska - Rudar 2:1
Ćuković 86', Vuković 90+3' - Mrdak 41'