Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Herefordu od selekcije Engleske sa 2:1.

Domaćin se tako revanširao "sokolima" za poraz u prvoj prijateljskoj utakmici, koju je naša selekcija dobila sa 4:2.

- Na žalost, još jednom se potvrdilo da fizički nismo dovoljno pripremljeni da odigramo dvije jake utakmice u ovako kratkom vremenskom periodu. Ipak, i ovog puta vidjelo se dosta dobrih stvari - u prvom redu odlična igra u odbrani, a veoma sam zadovoljan i disciplinom u igri. Mislim da uz veći broj okupljanja i više utakmica, možemo formirati veoma dobru ekipu za sljedeći kvalifikacioni ciklus - rekao je selektor Sveto Ljesar.

Boravak u Engleskoj bio je dobra prilika za naš stručni štab da se upozna sa razvojnim programom za futsal koji se primjenjuje na Ostrvu.

- Engleska je za veoma kratko vrijeme uspjela da podigne nivou futsala i kvalitet reprezentacije na zavidan nivou. Pored odličnih uslova za rad, velike zasluge za to ima i stručni rad, pošto sa igračima radi veliki broj trenera koji koriste svaku priliku da okupe svoje igrače. Uz to, uveli su futsal kao obavezan sport u srednjim školama i na koledžima, čime su značajno uvećali bazu igrača koji konkurišu za reprezentaciju. A kada imate kvalitet i kvantitet, ni rezultat ne može izostati - rekao je Ljesar.



Engleska - Crna Gora 2:1

Hereford - Dvorana Kraljevskog koledža.

Strijelac za Crnu Goru
Zeković

Engleska: Dalton, Holms, Koli, Kilbrajd, Reša, Ruk, Vetli-O'Nil, Balinger, Morgan, Mortlok, Marfi, Obasi, Osborn, Arsel.

Crna Gora: Despotović, Bošković, Gojković, Perović, Damjanović, Zeković, Barović, Bajović, Novović, Mugoša, Vukčević, Jovanović, Vukašinović, Haverić.