Futsal reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Engleske sa 4:2 u prijateljskoj utakmici u Herefordu. 

Naša selekcija je bila bolji tim od borbenog protivnika, ali je pobjedu uspjela da ovjeri tek u finišu utakmice kada su Zeković i Mugoša definitivno ubili sve nade Engleske da može izbjeći poraz. Pored četiri gola, naša selekcija je stvorila veliki broj šansi i zaslužila aplauze u dvorani Kraljevskog koledža u Herefordu.

- Igrali smo veoma dobro, pokazali smo veliko zalaganje i potvrdili da imamo kvalitet. Tempo igre bio je izuzetno visok, jer smo za protivnika imali mladu i spremnu ekipu koja mnogo trči. Naročito su opasni iz prekida, jer su odlično uigrani i znaju sve akcije koje se koriste u modernom futsalu. Međutim, naši momci su znali kako da im se suprotstave, a pored četri gola promašili smo još 10 zicera od čega smo čak četri puta bili sami pred golmanom. Kada se sve sabere, moramo biti zadovoljni igrom koju smo pokazali - rekao je asistent crnogorskog selektora Dejan Dapčević. 

Priliku za revanš "gordi albion" će imati sjutra u 17.00 časova. 



Engleska - Crna Gora 2:4

Hereford - Dvorana Kraljevskog koledža.

Strijelci za Crnu Goru
Zeković 2, Barović, Mugoša

Engleska: Dalton, Holms, Koli, Kilbrajd, Reša, Ruk, Vetli-O'Nil, Balinger, Morgan, Mortlok, Marfi, Obasi, Osborn, Arsel.

Crna Gora: Despotović, Bošković, Gojković, Perović, Damjanović, Zeković, Barović, Bajović, Novović, Mugoša, Vukčević, Jovanović, Vukašinović, Haverić.