Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) će i ove godine iskoristiti priliku da u sedmici koju zaokružuje finale Lige šampiona na "Vembliju" oda priznanje razvoju baznog fudbala u čitavoj Evropi.

Popularna "GrassRoots sedmica" počeće u subotu, sa ciljem da proslavi činjenicu da je fudbal otvoren za sve ljude svijeta, bez obzira na pol, uzrast, nacionalnost i vjersku pripadnost i poruči svijetu da bez zdrave osnove, ni elitni fudbal ne može procvjetati.

Centralna svečanost ove akcije biće održana 25. maja, kada će u svim zemljama Evrope biti obilježen "GrassRoots Day" (Dan baznog fudbala). Ovaj praznik fudbala biće obilježen i u našoj zemlji kroz niz akcija u organizaciji GrassRoots kancelarije Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim povodom u petak, 20. maja sa početkom u 13.00 časova, u pres sali FSCG biće organizovana konferencija za novinare na kojoj će direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović najaviti prvi crnogorski "GrassRoots Day", a osvrnuće se i na dosadašnje aktivnosti najmlađeg odjeljenja našeg saveza.