Kadeti Rudara osvojili su Kup Crne Gore nakon što su u finalu, odigranom na terenima Trening centra FSCG u Podgorici, savladali Zetu sa 1:0. Gol odluke pao je u 34. minutu kada je Bajić sa bijele tačke savladao Cerovića i donio timu iz Pljevalja prestižni trofej.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili i osvojili Kup. Tokom cijele sezone nijesmo, zbog povreda i kartona, mogli da računamo na najjači tim, ali smo sada smo bili kompletni i to se osjetilo i na ovom meču. Čestitao bih i Zeti, koja je takođe igrala dobro - rekao je trener Rudara Dragan Jovanović.

Zeta je bolje otvorila utakmicu i stvorila dvije dobre prilike koje nisu iskoristili Boljević i Kalačević, dok je Rudar prvi put zaprijetio preko Čujovića, čiji je udarac odbranio Cerović. Meč je odlučen u 34. minutu - Šljivančanin je pobjegao Vujačiću koji ga ruši u svom šesnaestercu, a sudija Savović pokazuje na bijelu tačku. Najstrožu kaznu u gol vrijedan pobjede pretvorio je najbolji igrač utakmice Bajić. 

Igrači Zete su u nastavku bacili sve karte u napad, ali i pored velike inicijative nisu stvorili pravu priliku za pogodak. Rudar je s druge strane umalo potvrdio pobjedu, ali je udarac Svtkote u posljednjem minutu zaustavio odlični golman Cerović.

- Imali smo nekoliko šansi, ali ih nijesmo iskoristili. Rudar je zasluženo slavio i čestitam im na pobjedi - rekao je trener Zete Aleksandar Kaluđerović. 

Pehar kapitenu Pljevljaka Bajiću uručio je selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Sava Kovačević. 



Zeta - Rudar 0:1 (0:1)

Podgorica - Trening Kamp FSCG. 
Gledalaca: 400. 

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

Strijelac
0:1 - Bajić 34' (p)

Žuti kartoni
N.Otašević - Zeta
Kartal, Šljivančanin, Čolović - Rudar

Zeta: Cerović, Aligrudić (od 74. Miladinović), Vujačić, N.Otašević, Pavićević (od 47. Cavnić), Marković (od 49. Mikulić), S.Otašević, Vukčević, Boljević, Kalačević, Batrović.

Rudar: Glavičanin, Đurđević, Hrastovina, Bajić, Kartal, S.Šćepanović, Šljivančanin (od 71. Svrkota), Despotović, Čujović (od 65. Čolović), Jeknić, Ćirović (od 52. Talović).