Crna Gora će sjutra dobiti pobjednika Kupa u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2010/11. U velikom finalu, koje će se od 18.00 časova igrati na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici,

sastaće se Zeta i Rudar.

Finalna utakmica obećava velika uzbuđenja, a da se radi o dva tima sličnih kvaliteta najbolje potvrđuje pogled na tabelu Kadetske lige – Rudar drži treće mjesto sa 73 boda, dok četvrta zeta ima bod manje. Zanimljivo da su oba međusobna duela završena pobjedom gostiju, jer je Rudar slavio na „Trešnjici“ u prvom kolu sa 2:1, dok se Zeta revanširala u Pljevljima u 20. kolu kada je pobijedila sa 3:2.

- Znamo da je Rudar kvalitetna ekipa i da nas očekuje teška utakmica. Smatram da oba tima imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja. A koliko je nezahvalno prognozirati pobjednika potvrđuju i prethodna dva duela ove sezone – kod kuće smo poraženi, dok smo se iz Pljevlja vratili sa tri boda. Naš cilj je da upišemo još jednu pobjedu i osvajanjem trofeja zaokružimo uspješnu sezonu u kojoj smo već osvojili Kup srednje regije – podsjetio je trener Zete Aleksandar Kaluđerović.

Optimizam pred finalni duel, trener Zete potkrepljuje činjenicom da će na raspolaganju imati najbolji tim.

- Raduje što ću za ovu utakmicu imati na raspolaganju najjači sastav i što mogu da računam na sve igrače. Siguran sam da uz disciplinovanu igru i maksimalno zalaganje možemo ostvariti rezultat koji priželjkujemo – istakao strateg Zete.

I Rudar u Podgoricu stiže pun samopouzdanja, odlučan da se u Pljevlja vrati sa trofejom.

- Portivnika dobro poznajemo, već smo se dva puta sreli ove sezone pa mogu reći da se po kvalitetu nalazimo u istom rangu što potvrđuje i tabela. Očekujem borbenu utakmicu i dobru igru oba tima, a pošto se igra samo jedna utakmica lako se može desiti da presude sitnice ili inspirisani pojedinac – kaže trener Rudara Dragan Jovanović.

Rudar je posljednjih dana zbog loših vremenskih prilika i obilnih padavina imao problema sa pripremom utakmice.

- Kiša nam je napravila mnogo problema, jer su tereni pod vodom pa smo juče morali da improvizujemo kako bi odradili trening. Plašim se da će i danas situacija biti slična. Dobra stvar je, međutim, da nemamo problema sa povredama i suspenzijama, da će ekipa biti kompletna i spremna da pruži maksimum u finalu – zaključio je Jovanović.

Finalna utakmica počeće u 18.00 časova, a sudijska pištaljka biće povjerena Milošu Savoviću, kojem će asistirati Veselin Đuranović i Šeko Šabotić, dok će četvrti sudija biti Radoje Pajović. Delegat utakmice je Miloš Radulović.