Lider crnogorskog šampionata Mogren slavio je u derbiju 31. kola T-Com 1.CFL, protiv Rudara u Pljevljima sa 1:0 i tako zadržao tri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost koja je pod Goricom bila bolja od Mornara (3:2). 

Budvani su slavili u Pljevljima zahvaljujući golu Ćulafića u osmom minutu drugog poluvremena i praktično došao na korak od osvajanja druge titule prvaka Crne Gore u klupskoj istoriji. Budvani će biti šampioni Crne Gore ukoliko u narednom meču ne izgube od Budućnosti, a čak i u slučaju poraza u derbiju prvo mjesto im donosi pobjeda nad Mornarom kod kuće u posljednjem kolu pošto imaju bolji međusobni skor u duelu sa Podgoričanima (Mogren je ove sezone dobio oba meča sa jedinim rivalom za titulu). 

Budućnost je pred svojom publikom bila bolja od Mornara, kojem u posljednja dva kola predstoji žestoka borba za opstanak. Barane je načeo Vuković u 11. minutu, a prednost je povećao Mugoša u prvom minutu nastavka. Mornar je uzvratio preko Vukovića u 65. minutu, ali je kapiten Budućnosti Vuković postigao novi gol u 73. minutu, kada je pogodio sa bijele tačke. Tri minuta prije kraja i gosti su iskoristili penal (precizan je bio Jovović), ali nisu imali snage da ozbiljnije ugroze "plave" u finišu meča.

Poraz od Mladosti na Starom aerodromu bacio je Bar na posljednje mjesto na tabeli. Mladost je povela u 23. minutu golom Raičevića, ali su gosti uspjeli da izjednače u trećem minutu nastavka preko Ivanovića. Ipak, Podgoričani su i u nastavku bili bolji tim i zasluženo slavili golovima Merdovića iz penala i Sekulića. Poraz Bara iskoristila je Sutjeska koja je remijem bez golova na "Trešnjici" stigla na 11. mjesto koje vodi u baraž za opstanak u najjačem crnogorskom takmičenju.

Dečić je pobjedom nad Lovćenom praktično izborio opstanak u prvoj ligi, dok Petrovac i dalje strijepi pošto se nakon poraza od Grblja na svom terenu nalazi samo bod iznad opasne zone.

Rezultati
Rudar - Mogren 0:1
Ćulafić 53'
Budućnost - Mornar 3:2
Vuković 11',73' (p), Mugoša 46' - Vuković 65', Jovović 87' (p)
Petrovac - Grbalj 1:2
Novović 66' - Mikijelj 23', Baković 45'
Mladost - Bar 3:1
Raičević 23', Merdović 67' (p), Sekulić 83' - Ivanović 48'
Dečić - Lovćen 2:0
Marković 11', Lekić 63'
Zeta - Sutjeska 0:0