Pioniri Budućnosti i Jedinstva sjutra će u Podgorici igrati finale Kupa Crne Gore u ovoj kategoriji. Utakmica na glavnom terenu Trening kampa FSCG počeće u 18.00 časova.

Formalni domaćin biće Budućnost, koja ne bježi od uloge favorita pred sjutrašnji meč. Podgoričani su trenutno najbolji tim Srednje regije u ovom uzrastu, pa optimizam trenera Voja Pejovića nije iznenađenje.

- Imamo veoma talentovanu generaciju i vjerujem da ćemo ovu sezonu završiti na najbolji način, a prvi cilj nam je osvajanje Kupa. Ne poznajemo dobro ekipu Jedinstva, ali sam iz razgovora sa trenerom Mornara Peđom Jovetićem saznao sam da se radi o dobro organizovanom timu. I pored toga siguran sam da će naši kvaliteti doći do izražaja i da će trofej završiti u našim rukama – rekao je trener Budućnosti Vojo Pejović.

Jedinstvo u Podgoricu dolazi kao najbolja ekipa Sjeverne regije u svom uzrastu, ali i svjesna da će u finalu biti autsajder. Prednost gostiju mogla bi biti i činjenica Bjelopoljci bolje poznaju igrače Budućnosti, nego što je to slučaj sa protivnikom.

- Do sada nismo imali priliku da igramo protiv Budućnosti, ali znamo da se radi o ekipi za respekt. Budućnost na papiru ima veći broj kvalitetnih pojedinaca, tu prije svega mislim na Smiljanića i Radonjića, ali to u finalnoj utakmici ne mora ništa da znači. Očekujem da će kompaktnost i kvalitet kolektiva biti naša najveća prednost u ovoj utakmici, a dobri rezultati koje smo do sada ostvarili to potvrđuju. Trenutno smo prvi u sjevernoj regiji, iako u ekipi imamo i nekoliko igrača rođenih 1997. godine, što potvrđuje da imamo kvalitet – rekao je trener Jedinstva Goran Jovanović.

Utakmicu će suditi Miloš Bešović, kojem će asistirati Dejan Pavićević i Marko Stanković. Četvrti sudija biće Miraš Cerović, a delegat utakmice Spasoje Pavlović.